Osmogodišnja devojčica slučajno pronašla lek za rak!

Jedna osmogodišnja devojčica iz Mančestera dosetila se jednostavne i efikasne metode lečenja raka dok je ćaskala sa svojim roditeljima za večerom

  • 18

Osmogodišnja Kamila Lisanti iz Mančestera, dala je ideju koja je potpuno promenila tok istraživanja koje se bavi pronalaženjem leka za rak, a rezultati su zapanjili sve.

 

Naime, njen otac Majkl, čuveni onkolog, koji već dugo radi na ovim istraživanjima, pitao je svoju ćerku za večerom, na koji način bi ona lečila kancer. Devojčica je malo razmislila i rekla da bi pokušala antibioticima, “kao kada me boli grlo”.

 

Profesor Lisanti i njegova žena Federika, koja je takođe deo istraživačkog tima na Univerzitetu u Mančesteru, isprobali su njenu teoriju i bili zapanjeni rezultatima. Pomoću običnih i veoma jeftinih antibiotika, uspeli su da potpuno unište ćelije raka.

 

Neki antibiotici sprečavaju ćelije da proizvode mitohondrije, koje su zapravo motori svake ćelije. Matične ćelije raka, koje proizvode tumor, često imaju veliki broj mitohondrija.

 

Tokom istraživanja koje su sproveli, uspeli su da nanjobičnijim antibioticima, koji su neuporedivo jeftiniji od bilo koje terapije za kancer, unište uzorke matičnih ćelija raka uzetih sa dojke, pluća, prostate, pankreasa, jajnika, kože i mozga.

 

Foto-ilustracija: SXC.hu/tkobosz

Foto-ilustracija: SXC.hu/tkobosz

 

Ono što je najvažnije, antibiotici nisu oštetili zdrave ćelije.

 

Profesor Lisanti veruje da antibiotici mogu postati bezbedno i jeftino rešenje za tretiranje kancera, a sve to zahvaljujući njegovoj osmogodišnjoj ćerki.

 

- Na početku sam mislio da je naivno rak lečiti antibioticima, ali pokazalo se da je Kamila bila u pravu - rekao je ponosni otac i dodao da njegova ćerka mašta o tome da postane učiteljica.

 

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

 

Sledeći korak je testiranje na ljudima, pre svega ženama obolelim od raka dojke.

 

Kako bi odali priznanje devojčici koja je i ne znajući dala veliki doprinos ovom istraživanju, njeni roditelji su je imenovali kao autora studije.

 

(Telegraf.rs / DailyMail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    30. januar 2015 | 12:50

    Ovo je 10. uspesni lek protiv raka u poslednje dve godine, a ljudi jos uvek umiru istim tempom. Ako je nesto uspesno onda ga dajte ljudima, ako nije ne spominjite ga kao lek.

  • Iluminati

    30. januar 2015 | 12:47

    Sve je moguce. Lazu narod namerno da se lecimo zracenjem a ono nas ubija.

  • Nov

    30. januar 2015 | 13:53

    SAMO TRULE GLUPOSTI DAJTE LJUDIMA LEK NEMOJTE VISE DA TRUJETE NAROD DA BI DOBILI RAK . PA POSLE IX LECITE . SAMO NEKA ISTRAZIVANJA I ISTREBLJIVANE NACIJE.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA