Žene su u zabludi da od CIGARETA može da se SMRŠA, a nemaju pojma koliko greše!

Mnogi ljudi, a naročito pripadnice nežnijeg pola, ne usuđuju se da batale pušenje, ne samo iz straha da će se kad prestanu ugojiti, već zato što čvrsto veruju da im duvanski dim ubrzava metabolizam i čini da budu šlank. No, nauka je dokazala da je takav stav totalna budalaština, koja se graniči s praznoverjem

  • 11

U narodu je uvrežena zabluda da cigarete smanjuju apetit, ubrzavaju varenje, pa samim tim mnogi puše jer veruju da će ih “pušenje učiniti vitkijim”. Međutim, ovo izgleda da važi samo ukoliko smatrate da su kosturi u grobovima zgodni!

 

Zapravo, pušenje ne samo da nije dobra dijeta, već naprotiv - cigarete nas goje! To je dokazalo istraživanje koje su sproveli stručnjaci s Univerziteta u Oregonu, koji su tokom dve godine pratili kilažu 400 mladih žena.

 

Na početku istraživanja uzeti su svi parametri u obzir: početna kilaža ispitanice, porodična sklonost gojenju, krvna slika i svi drugi faktori koji upućuju na mogućnost hormonalnog ili metaboličkog dobijanja na težini.

 

Pušači, nije istina da vas cigarete smiruju i opuštaju!

 

Kako se ispostavilo, u odnosu na kontrolnu grupu dama nepušača, koje su se ugojile u proseku manje od jednog kilograma, žene “navučene” na nikotin su nakon dve godine imale u proseku 2,9 kilograma viška!

 

Foto-ilustracija: Foter.com / Faint Sanity

Foto-ilustracija: Foter.com / Faint Sanity

 

PUŠAČKA KRIZA: Evo zašto je tako teško bataliti cigarete! (VIDEO)

 

Kako pišu autori članka objavljenog u stručnom časopisu “Apetite”, ovim istraživanjem dokazano je da pušenje nikako nije, a niti bi smelo da bude, taktika koju primenjuju oni koji žele da smršaju. Naročito ne na duže staze!

 

(Telegraf.rs / Daily Mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sikii

    3. mart 2015 | 22:43

    Ja sam smrsala 18-20 kg za 2 godine samo zato sto sam pusila.

  • Lola

    4. mart 2015 | 07:18

    prestala da pusim i za sest meseci dobila sest kila, jos pola godine nisam uspela da ih skinem, pocela ponovo da pusim kile nestale....

  • veki

    31. mart 2015 | 18:39

    ma gde moze da se msrsa. nego ko prestane da pusi smao jede od nervoze. ja sma bila prestala i ugojila sam se 5 kg . posto se mnogo nerviram i nervozna sam bolje da zapalim nego da se unakazim. tako d apurnjam i dalje , umesto hrane jedem cigare popusim kutiju lakija na dan , uz to da na poslu ne pusim inace bi otislao ko zna koliko

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA