Proverite da li ste trudni metodom starih Egipćana. Provereno radi!

Nemojte bacati pare na testove za trudnoću, jer postoji drevna metoda koja s gotovo istom preciznošću može da vam odgovori na ovo životno važno pitanje

  • 2

Zvuči potpuno neverovatno, ali stari Egipćani su pre nekoliko hiljada godina imali kućni test trudnoće i to začuđujuće precizan.

 

Tehnika je vrlo jednostavna. Potrebno je u jednoj činiji pomešati zrna pšenice i ječma, zatim žena koja želi da se testira treba da piški u činiju, prekrije krpom i sačeka sutrašnji dan da vidi rezultate.

 

Ako su zrna proklijala znači da je žena trudna, a ako nisu, onda nije. Čak su imali teoriju da, u zavisnosti od toga koja bi zrna više proklijala, može da se utvrdi i pol deteta. Istraživači su još 60-tih godina prošlog veka potvrdili da je ovaj test tačan u 70 odsto slučajeva, što nije mnogo manje precizno od modernih testova trudnoće. Što se tiče pola deteta, nisu pronašli povezanost.

 

Drevni test trudnoće radi na istom principu kao i moderni, odnosno, utvrđuju se hemijske promene koje su prisutne samo kod žena koje su trudne.

 

(Telegraf.rs / Atma)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • momazver

    26. mart 2015 | 08:57

    Pa nije to baš tako jednostavno. Kolika činija, koliko zrna pšenice, koliko ječma,koliko urina, od kog materijala je krpa, jel potrebna prva mokraća,/jedan mlaz/,kolko staro seme mora da bude,gde drzati posudu....ihihiii. nije to samo tako.....ali siguran sam da će po *Zdravoj hrani* porasti prodaja ovih žitarica.

  • Ika

    27. mart 2015 | 14:34

    Probacu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA