Mini suknja ne razotkriva samo noge, već i godine i status

Tokom života jedne dame dužina njene suknje može varirati u rasponu od 50 santimetara, a najkraće suknjice nose devojke u svojoj dvadeset trećoj godini

  • 0

Za razliku od istraživanja urađenog pre tri godine, rezultati najnovije studije pokazuju da su današnje dame nešto samouverenije kada je u pitanju njihov izgled, pa tako one sa smelošću mini suknju nose i kad napune 45 godina.

Prvi put mini suknju jedna prosečna devojčica poželi da nosi sa četrnaest godina, ali se usudi da kupi jednu koja je kraća od 46 cm tek kad napuni šesnaest. Do devetnaeste godine nose se suknjice od oko 36 cm, da bi zatim dužina počela da se sve više skraćuje, dok ne stigne svoj minimalac od 32 centimetra između dvadesete i dvadeset i treće godine života.

Kada devojka uplovi u prvu ozbiljnu romansu, suknja ponovo postaje duža, da bi se noge ponovo razotkrile u trenutku kad dođe vreme za udaju, između 28. i 34. godine života. U tridesetim godinama, suknja se drži na pristojnoj dužini, da bi ulaskom u petu deceniju ponovo zasijala belina nogu.

Rubovi suknje zauvek prelaze granicu kolena u 49. godini, a šezdesetogodišnjakinje obožavaju maksi suknje dužine najmanje 80 santimetara.

Stručnjaci savetuju da dame koje su prešle dvadeset petu godinu izbegavaju da nose prekratke suknjice i predlažu da svoju figuru istaknu (a nedostatke prikriju) trenutno veoma aktuelnom olovka-suknjom. Nije zgoreg ponoviti ni zlatno pravilo oblačenja: Ili noge, ili dekolte. Nikako oba!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA