Pet trikova da vam se šminka ne razmaže ni na 35 stepeni!

Velike vrućine tokom leta ne znače nužno da treba da zaboravite na šminku, samo zahtevaju da blago korigujete svoju make-up rutinu

  • 0

Mnoge žene se pitaju da li je moguće da budu lepo našminkane i kad živa u termometru pređe 30. podeljak, a treba da neko vreme u toku dana provedu na suncu.

Odgovor je - naravno. Sve što treba jeste da izbegavate sledeće greške.

Zaboravite na tečne pudere

Svaki iskusni šminker reći će vam da na početku leta sve teške podloge koje imate u svom neseseru odložite do jeseni. Izbegavajte, pre svega, tečni puder, posebno dok boravite na plaži jer koža ispod njega ne diše.

Umesto toga, eventualne nesavršenosti na licu prekrijte BB kremom ili korektorom u stiku koga ćete, tapkajući prstima, naneti samo na ciljana mesta.

Foto-ilustracija: Foter/leandrogmuller Foto-ilustracija: Foter/leandrogmuller

Istaknite preplanulost lica

Usled osunčanosti, vaša koža leti deluje zavodljivije i zato naglasite svoju preplanulost bronzerom. Ne treba ga nanositi preko celog lica, već umereno - širom četkom ga nanesite sa obe strane čela, na koren nosa i bradu, te ispod jagodičnih kostiju.

Bronzeri su odlična alatka jer vam uz njih nije potrebno mnogo šminke, a celokupan utisak je da vam je lice lepo našminkano.

Foto: James Houston Foto: James Houston

Izbegnite razlivanje maskare

Na visokim temperaturama vaše lice je vlažnije pa je normalno da se maskara topi i razmazuje oko očiju. Da biste to izbegli, koristite vodootpornu maskaru, a nanesite je u dva sloja.

Žene koje imaju osetljive oči pa im vodootporna šminka ne prija, treba da nanesu jedan sloj obične maskare i preko njega bezbojnu podlogu za trepavice.

Foto-ilustracija: Freedigitalphotos.net / marin Foto-ilustracija: Freedigitalphotos.net / marin

Recite "ne" jarkim bojama

Preplanuli ten vam omogućava da budete decentni s nanošenjem make-upa i da, više nego zimi, zadržite prirodni izgled.

Iskoristite tu prednost i preko dana izbegavajte senke u jarkim bojama ili one pretamne i prenapadne ruževe za usne. Umesto toga usne zaštitite balzamom u boji, a za oči birajte maskare u boji ili tvrde olovke koje ćete nanositi u tankim linijama.

Foto-ilustracija: Foter.com / re_ Foto-ilustracija: Foter.com / re_

Besprekoran ten je letnji adut

Bez obzira da li vreli letnji dan provodite u kancelariji ili na plaži, zdrava koža licna kojoj nema fleka od sunca ili bubuljica privlačnija je od svake šminke. Zato, gde god bili, važno je da lice zaštitite od štetnih UV zraka.

Umesto bočice tečnog pudera u svoju kozmetičku torbicu ubacite kremu za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom koja je namenjena koži lica, a uveče lice očistite blagim tonikom i nanesite laganu hidratantnu kremu.

(Telegraf.rs / Zadovoljna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA