• 16
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako da ispečete savršeno KESTENJE u rerni! I to bez imalo muke

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jesen je stigla, a s njom i sezona mnogima omiljene poslastice – kestenja na vatri. Naravno, danas se to radi u rerni, a evo kako da vam ispadnu baš kako treba

  • 16

Da biste ispekli kestenje nije potrebna nikakva velika mudrost. Ipak, mnogi izbegavaju da to rade kod kuće, jer im se čini kao previše posla, pa onda bacaju pare na precenjeno kestenje sa ulice.

VREME JE ZA KESTENJE: Evo zašto ne smete da im propustite sezonu!

Međutim, vrlo je lako. Za početak, potrebno vam je sveže kestenje i jedan nož. Ali, ne bilo kakav! Da se ne biste posekli, uzmite oštar reckavi nož za hleb. Svaki kesten zasecite po širini, sve dok se ljuska lepo ne rastvori.

Potom, prebacite rasečene kestenove u šerpicu, dodajte vodu i malo posolite. Pustite da se krčka dok ne provri, a potom kestenje izvadite iz vode, prebacite u tepsiju i stavite u rernu zagrejanu na 220 stepeni da se peče 15 minuta.

Kad kestenje bude pečeno, stavite ga na tanjir, prekrijte krpom i ostavite nekih 5 minuta da odstoji. Ovo će vam olakšati čišćenje. Uživajte !

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Ja

    4. oktobar 2016. | 17:43

    Nemojte samo da ih ubacite u rernu bez ikakve prethodne pripreme. Svi do jednog ce eksplodirati. Nije vazno kako znam.

    Podelite komentar

  • co21

    9. decembar 2016. | 03:09

    Sve ok iz videa ili teksta osim pecenja u rerni. Totalna glupost je da ih pecete 15 min na 220, ne lice ninasta. Prvo temperatura pecenja kod onih na ulici je puno veca od 220, a pritom i nemaju termostat. Ja sam ih posle zagrevanja u slanoj vodi peko u rerni obicnog smederevca, gde je nemam pojma kolika temperatura, ali su ispali lepi, zuti i ukusni kao na ovoj gore slici. Tako da ako pricamo o elekteicnoj rerni, onda ipak malo veca temperatura 260-270, 15-20 min, jer i to sam probao i ok je. Posle u dva lista novina, jednu krpu na 5-6 min i kesteni idelani

    Podelite komentar

  • Ja

    5. oktobar 2015. | 17:47

    E al ga vi zakomplikovaše, dođite kod mene da vam pokažem

    Podelite komentar