Mrzite svoj posao? Evo zašto ne bi trebalo da date otkaz!

Ponedeljkom ujutru nam se svima prevrće želudac jer ponovo moramo na posao koji mrzimo. Iako bismo najradije napustili sve, ne treba srljati. Evo i zašto

  • 2

Da li se svakog ponedeljka ujutru budite s užasnim osećajem kao da vam je stomak vezan u čvor? Vučete se po stanu, stavljate vodu za kafu, stežete zube i nije vam ni do čega. Jasno je – vi mrzite svoj posao!

Ah, taj mrski PONEDELJAK! Ipak, ne brinite se, najgore je PROŠLO! (VIDEO)

Naravno da nije lako ni zanimljivo provoditi cele dane u okruženju koje vam ne prija. U stvari čak može biti i poražavajuće. Međutim, ipak ima razloga zašto ne treba sve oterati dođavola i napustiti posao. Ovo su pet najvažnijih.

Novac

Možda se čini banalno i očigledno, ali novac zaista jeste bitan faktor. To što ćete biti emotivno ispunjeni i psihički rasterećeni neće platiti račune.

Foto-ilustracija: pixabay.com Foto-ilustracija: pixabay.com

Ako razmišljate da promenite posao, novac je sigurno prva stvar na koju pomislite. Možda ipak vredi zadržati se još neko vreme na poslu koji mrzite, ako imate solidnu platu.

Naravno, to ne znači da treba ceo život da trpite tu situaciju, već da jednostavno odložite odlazak s tog radnog mesta dok ne nađete nešto bolje ili dok ne uštedite dovoljno novca da možete da izdržite da neko vreme budete bez posla.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Napredovanje

Možda vam je na trenutnoj poziciji veoma loše, ali ne treba isključiti mogućnost napredovanja u firmi. Treba dobro razmotriti sve potencijale koji postoje u toj kompaniji, jer možda vam ne treba promena posla, već samo promena pozicije unutar iste firme.

Često nas život dovede u tešku situaciju kroz koju treba da prođemo da bi nam svanulo. Ako odustanete pre toga, propuštate važnu priliku.

Kontakti

Ako radite u velikoj firmi s mnogo zaposlenih, nikad ne znate s kim ćete stupiti u kontakt i šta sve može da se izrodi iz toga, pogotovo ako je firma u kojoj radite ugledna.

Možda ćete upoznati nekoga ko je uticajan i ko ima puno kontakata, a kome ćete vi biti od pomoći, što bi vam otvorilo mnoga vrata. Tu mogućnost nikako ne treba isključiti.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Znanja i veštine

Koliko god da vam je posao mučan i težak, vi svakako stičete znanja i veštine koje će vam sigurno biti od koristi u budućnosti.

Možda usavršavate svoje znanje o kompjuterima ili učite kako se vodi prezentacija, svejedno. Svaki posao predstavlja priliku da naučite nove stvari, a možda baš to što ćete naučiti u narednom periodu bude od vitalnog značaja za neki naredni posao koji ćete na osnovu tog znanja dobiti.

Sigurnost

Koliko god da vam je teško, posao koji imate vam ipak pruža određenu sigurnost. Nije pametni iskočiti iz jednog voza ako drugog nema ni na vidiku. Tek kad odete, ako nemate gde, videćete šta u stvari gubite.

Zato je jako važno da tačno znate šta ćete raditi kad napustite posao koji sada radite. Ljudima se događalo da impulsivno napuste posao koji nisu voleli da bi kasnije morali da prihvate još gori posao samo zato što nisu mogli da nađu ništa bolje.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Naravno, ne kažemo da ne treba otići iz firme u kojoj vam je loše i gde vas ne tretiraju onako kako zaslužujete, ali pre toga svakako treba dobro ispitati sve mogućnosti koje su pred vama i, ako nisu sjajane, ostanite tu gde jeste dok se situacija ne promeni.

(Telegraf.rs / BI)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • esma

    2. novembar 2015 | 12:25

    Odlicno su primeceni razlozi sta nas to zadrzava na odredjenim mestima,u ovom slucaju radnom mestu,koje zadovoljava najminimalnije ljudske potrebe.

  • Damjan

    2. novembar 2015 | 22:45

    Meni su isti i petak i ponedeljak jer radim i subotu i nedelju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA