Sve vreme pogrešno brišete ruke papirnim ubrusima! Evo kako se to pravilno radi (VIDEO)

Sigurno i vi u svojoj kuhinji imate barem jednu rolnu papirnih ubrusa, a da ne govorimo da je više nezamislivo ući u javni WC-u na poslu ili kafiću, a da ih nema. Ali, skoro niko ne zna kako se njima brišu ruke

  • 8

Kad god negde operete ruke i rešite da ih obrišete papirnim ubrusom, sigurno zgrabite barem tri-četiri odsečka, koja potom bez mnogo razmišljanja zafrljačite u đubre. Ali, znate li koliko to košta našu planetu?

ZA PET GODINA NEĆEMO KORISTITI TOALET PAPIR: Ovaj izum će promeniti naše navike u WC-u (VIDEO)

Verovali ili ne, svake godine poseku se milioni drveća i bace milijarde evra samo na takozvanu papirnu galanteriju. A pritom, tako je lako postati samo malo racionalnija osoba, barem kad je potrošnja papirnih ubrusa u pitanju.

U duhu svog slogana “ideje koja treba širiti”, TEDx Talk ugostio je uglednog tužioca Džoa Smita koji je objasnio da, kada bismo naučili pravilno da ih koristimo, na ubrusima uštedeli i nekoliko milijardi godišnje!

Smit je demonstrirao i vrlo slikovito objasnio kako obrisati ruke samo jednim jedinim listom papirnog ubrusa. Proces je vrlo jednostavan, a najvažnije je nakon pranja dobro otresti ruke od vode - ni manje, ni više nego 12 puta. Potom samo jednim listom papirnog ubrusa temeljno skine ostatak vlage.

Pogledajte video i uverite se i sami:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milojko

    21. novembar 2015 | 08:13

    Mogo i bulju da obrise jednim papiricem. Ako ga iscepa na dvanes dela i istrese 12 puta dupe pre toga :)

  • Mare

    21. novembar 2015 | 10:28

    Koliko licemerna prezentacija. Ovamo treba da štedimo papir za brisanje ruku. Sa druge strane se seju bombe i izvode nuklearne probe unistavaju šume i ko zna sta sve ne. Ajde palite. Btw čiča je potrošio jedno 10 papira upravo.

  • Zoran

    21. novembar 2015 | 22:23

    A po sakama mu sve neke dzombe izasle od tolikog tresanja. Ajde cica sedi 1, bolje da si zasadio 1 drvo nego sto rešse.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA