Alkohol leči rak i to za samo 20 minuta!

Nova metoda za tretiranje tumora jetre neverovatno je efikasna i jednostavna. Direktnim ubrizgavanjem alkohola direktno u tumor postižu se neverovatni rezultati za samo 20 minuta

  • 9

Dobre vesti nam stižu iz Tuzle. Nova metoda za tretiranje raka jetre postala je deo rutinske prakse u njihovom Univerzitetskom kliničkom centru, a kako stvari stoje, veoma je uspešna i u potpunosti uklanja tumore, prenosi N1.

 

Pogledajte kako GOLUB otkriva da li imate RAK i daje DIJAGNOZU! (VIDEO)

 

Radi se o takozvanoj etanolskoj ablaciji tumora jetre pri kojoj se direktno u tumor, pod kontrolom ultrazvuka, ubrizgava određena količina apsolutnog alkohola.

 

Nakon sprovedenog tretmana, dolazi do odumiranja ćelija tumora i manjeg dela okolnog zdravog tkiva čime tumor biva u potpunosti uništen i zamenjen ožiljkom.

 

Kako je iz UKC Tuzla saopšteno, sama procedura traje dvadesetak minuta, a pacijent već sledećeg dana može da ide kući. Dodatna pogodnost je da se etanolska ablacija može ponavljati onoliko puta koliko je potrebno da tumor u celosti nestane.

 

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/Grant Cochrane

Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/Grant Cochrane

 

Prema rečima profesora Nermina Salkića, iako se radi o proceduri koja je primenjiva na odabranu grupu pacijenata, etanolska ablacija omogućava ili izlečenje ili značajno produženje života pacijenata koje se meri godinama.

 

Do sada su pacijenti u BiH, a koji su imali tumore jetre ili jetrene metastaze, koji iz raznih razloga nisu bili pogodni za operativni tretman, za ovakve procedure morali da idu van granica BiH.

 

Foto-ilustracija: Wikimedia/University of Michigan Medical School Information Services

Foto-ilustracija: Wikimedia/University of Michigan Medical School Information Services

 

U timu koji je napravio ovu proceduru učestvovali su akademik prof.dr.sc. Enver Zerem, prof.dr.sc. Nermin Salkić, dipl. med. sestra Bahrija Haračić i med. sestra Firdeusu Isaković iz Odjeljenja za gastroenterologiju i hepatologiju Klinike za interne bolesti, dok su sa Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju učestvovali dr Halid Mahmutović, dr Dženita Mešić Ahmetašević i med. tehničar Adis Kavgić, saopšteno je iz UKC Tuzla.

 

(Telegraf.rs / N1)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA