• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo šta je najbolja užina za dane posta!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bilo da postite na vodi, bilo da ste rešili malo da pročistite organizam, ovo je prava grickalica za vas. Em ne goji, em je veoma zdrava i korisna, a i podiže raspoloženje

  • 0

Ako ste ovih dana malo na ivici živaca zbog silnih obaveza, a pride još i postite pa osećate glad, nema potrebe da se mučite, jer sve možete da rešite hranom.

Sve što vam treba jeste stabljika celera koja će vam poslužiti kao grickalica. Ovaj prirodni lek za smirenje još je Hipokrat preporučivao svojim pacijentima, znajući koliko je delotvoran.

Tajna se krije u bogatstvu magnezijumom, kalijumom i kalcijumom, mineralima kojima ova biljka raspolaže, što utiče na ublažavanje napetosti.

Osim toga, visok procenat tečnosti i minimalni broj kalorija čini je idealnom u borbi sa viškom kilograma. Stabljika celera sadrži 83 odsto vode, a ostatak su zdrava vlakna, pa smanjuje osećaj gladi.

Kalijum i natrijum pomažu u regulaciji telesne tečnosti i stimulišu proizvodnju urina, a pritom uklanjaju toksine iz organizma, pa je celer sjajan diuretik.

(Telegraf.rs / MojeZdravlje)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti