Evo šta sve možete da izlečite ako stavite kašičicu meda u čašu vode

Med je jedina namirnica iz prirode koja ne može da se pokvari. Ovo je šest njegovih najvećih vrlina, zbog kojih ga trteba jesti svaki dan

  • 1

Opšte je poznato da je voda najzdravija tečnost za naš organizam i vrlo je bitno unositi je redovno i u pravoj količini. Ukoliko želite da piće učinite još posebnijim dodajte med u vodu, jer je upravo on savršen proizvod i savršen dodatak vašoj zdravoj ishrani.

POGLEDAJTE TABELU: Koliko vode dnevno treba da pijete prema kilaži

10 tehnika da raspoznate pravi med od lažnog (VIDEO)

Med je lako svarljiva namirnica, koja vraća snagu i pozitivno utiče na raspoloženje, pa je prihvaćen kao lekovito  sredstvo. Istovremeno, med je efikasan u regeneraciji kože i sluzokože, pa je odličan za bolesti creva i želuca. Ono što, možda, niste znali je da se ova namirnica koristi i kao sredstvo za čišćenje, piše Lifehack, a prenosi Ordinacija.

U narodnoj medicini, med je i danas osnova prirodnog lečenja. Evo šta će se dogoditi ako čašu vode s medom pijete svaki dan.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Zaboravite na nadutost

Ako imate problem s nadutošću ili gasovima, šoljica ovog napitka će neutralisati gasove u vašim crevima. Osetićete olakšanje za tren oka.

Ojačaćete imuni sistem

Med je prilično impresivan način zaštite vašeg imunog sistema. Međutim treba da obratite pažnju da bude potpuno prirodan da biste iskoristili njegove kvalitete. Prepun je vitamina, minerala i enzima koji će zaštiti vaš organizam.

Foto: flickr/UrbaneWomenMag, flickr/EnvironmentBlog Foto: flickr/UrbaneWomenMag, flickr/EnvironmentBlog

Otarasićete se toksina

Med i voda su dobra kombinacija za čišćenje organizma od svih štetnih materija. Recite zbogom otrovima i poželite dobrodošlicu prirodnom detoksu.

Vaša koža će biti sjajna

Med regeneriše i hrani kožu,pa je ona posle tretmana ovom namirnicom meka na dodir i izgleda lepo. Takođe, med zadržava vlagu i smiruje iritaciju kože što ga čini idealnim sastojkom za proizvode za negu.

Foto-ilustracija: Foter.com / nycehair Foto-ilustracija: Foter.com / nycehair

Izgubićete kilograme

Veliki broj istraživanja pokazuju da je med dobra namirnica za skidanje suvišnih kilograma i konzumacijom malih količina meda nivo šećera u krvi pada, a ne raste.

Bol u grlu će biti prošlost

Postoji razlog zašto je čaj s medom omiljen napitak tokom hladnih dana. On pomaže da se ublaži bol u grlu i olakša gutanje. Med je prirodno sredstvo koji štiti respiratorni sistem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA