IDETE NA PRVOMAJSKI URANAK? Ovo onda NIKAKO NE SMETE da zaboravite!

Kad je neka veća organizacija u pitanju, uglavnom se ljudi podele u poslovima. Ako želite veliku uspešnu zabavu, onda je to rešenje i za vas. Ipak, da se ne biste zbunili potrebno je da napravite dobar spisak potrepština

  • 6

Prvomajski uranak zahteva dobru organizaciju, jer ona garantuje vrhunski provod. Ako imate previše obaveza da biste sada "razbijali glavu" oko toga šta vam sve treba tu smo mi da vam pomognemo. Na jednom detaljnom spisku se nalazi svaka, ali naš svaka stvar koja vam je potrebna da biste se na izletu opustili sa svojim prijateljima.

Izbušio je glavicu luka, napunio mesom i obmotao slaninom. Ono što je dobio je neverovatno (VIDEO)

Meso

Meso je za mnoge najvažnija stavka, a najbolji izbor je roštiljsko meso. Računajte da će vam biti neophodno od 300 grama do pola kilograma mesa po osobi, jer izlet uključuje više obroka.

Ono što definitivno mora da se nađe na meniju su ćevapi, a oni u supermarketima i mesarama koštaju od 300 do 450 dinara po kilogramu. Svinjski vrat, za koji se svi kunu da je s roštilja “mekan ko duša”, može da se nađe po ceni od oko 350 dinara za kilogram. Od ostalih stvari ne propustite da nabavite roštiljske kobasice, pileća krilca i batake, ražnjiće, krmenadle, džigericu rolovanu u slanini i drugo.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Povrće

Meso će biti ukusnije ako se uz njega na tanjiru nađe i povrće, kao što je grilovani patlidžan, tikvice ili pečurke. Takođe, važna je i salata. Sada je sezona mladog crnog i belog luka, sremuša, zelene salate, rukole, rotkvica, a ko želi može da nabavi i nešto skuplji paradajz i krastavac.

Piće

Roštilj je nezamisliv bez rakije, piva i eventualno vina. Gajba piva je oko 1.300 dinara. Ako su tu deca, važno je da bude i nekoliko litara gaziranih i negaziranih bezalkoholnih pića.

Da bi sve to bilo rashlađeno na idealnoj temperaturi čitavog dana, ne bi bilo loše da nabavite ručni frižider ili frigo torbu, koje je moguće naći već od 1.000 dinara.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Roštilj

Naravno, uvek postoji mogućnost da se, umesto kupovine novog roštilja, prištedi upotrebom neke starije, ali očišćene i dezinfikovane rešetke koju možete da iskoristite za pečenje.

NAJAVILI SU KIŠU ZA USKRS I PRVI MAJ: Evo kako da roštiljate čak i ako pljušti!

Ogrev

Vreća ćumura, u zavisnosti od vrste i kvaliteta varira od 150 do 300 dinara po džaku. Ne bi bilo loše da ponesete i koje drvo da biste održavali vatru, a drvca i suve grančice za potpalu uvek možete da nađete u okolini. Takođe, nemojte da zaboravite da ponesete malo starih novina i šibice.

Foto: Tanjug/Nenad Milošević Foto: Tanjug/Nenad Milošević

Dodaci

Kako se ne biste maltretirali s posuđem, obavezno nabavite plastične činije, tanjire, escajg i čaše, a nemojte smetnuti s uma ni čačkalice. Od neophodnog pribora fale vam još i oštar nož, tučak za meso, daska, kao i šerpe u koje ćete stavljati ispečeno meso.

Takođe, ne zaboravite sa sobom da ponesete suncokretovo i maslinovo ulje, sirće za salatu, so i, svakako dovoljno hleba.

Da biste izbegli svaku moguću neugodnost, sa sobom obavezno ponesite i sredstvo protiv ujeda insekata, sa naznakom da bi trebalo da štiti od krpelja.

Foto: Profimedia, Foter/Flickr/Johan J.Ingles-Le Nobel Foto: Profimedia, Foter/Flickr/Johan J.Ingles-Le Nobel

Zabava

Ukoliko ste u mogućnosti, ponesite neki uređaj na baterije sa kojeg ćete moći da pustite muziku. A ako neko u društvu svira gitaru, onda niste u problemu.

Od preostalih rekvizita, neophodni su vam lopta, frizbi, badminton, društvene igre i naravno, neizbežno ćebence na koje ćete da se svalite ako vas društvo pobedi u “cugopolu”.

Foto: Tanjug Foto: Tanjug

Najbitnije

Šarana jaja. Uživajte!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rosa

    30. april 2016 | 14:30

    I kesu za smece!!!

  • Aco

    30. april 2016 | 14:12

    Koja ce budala na Vaskrs da ide na prvomajski uranak

  • Miloš

    1. maj 2016 | 09:56

    Daaaaaaaaaaaaa može da nam dođe zelena mamba i ujede za jaja, a onda nema tucanja i velike uspešne zabave. Ja ću da npravim spisak sa protulekom od zelene mambe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA