KAKO ROŠTILJA KOJI HOROSKOPSKI ZNAK: Vodolije su foliranti, Vage zarade gorušicu, Lavovi caruju, a Device...

Bilo da je u pitanju prvomajski uranak ili neki drugi povod za roštilj, neke stvari se ne menjaju – kako koji znak Zodijaka uživa u ovoj aktivnosti u prirodi

  • 1

Ako niste sigurni koga da pozovete na roštiljanje, konsultujte horoskop i saznajte kakav vas provod čeka s kim.

www.astrousluge.com

OVAN

Vatreni znak koji ima ubrzan metabolizam. Veliki je gurman i obožava meso sa roštilja pogotovo ono što bi najmanje smeo da jede a to su: hrskave kožice, slaninica i meso koje sadrži najviše masnoća. Osim što je neumeren prilikom roštiljanja sve to vrlo dobro zna da začini alkoholom u kojem se utapa i pokušava da izbalansira količinu masti i alkohola u organizmu kako bi ga na njegovo veliko iznenadjenje što pre zabolela glava ili dobio visok krvni pritisak.

BIK

Više će se zadovoljiti time što će pripremati roštilj i zadimljen biti velika inspiracija za sve četvoronožne ljubimce koji ga nakon toga omirišu nego što će uživati u pripremljenoj hrani. Nije preterano probirljiv kada je hrana u pitanju pa ga neće inspirisati ni roštiljske kobasice, niti vešalice, još manje ćevapi. Lako se može desiti da pored bogate roštiljske trpeze drži u ruci vezu mladog luka i sitno secka slaninu na iznenadjenje svih prisutnih koje je ugostio.

Foto-montaža: pixabay.com, Wikimedia/Тснена Foto-montaža: pixabay.com, Wikimedia/Тснена

BLIZANCI

Teško ih je zadovoljiti kada je ishrana u pitanju. Dok obrću pljeskavicu na roštilju može se desiti da u ustima sisaju ljutu mentol bombonu, a dok se ostali u društvu guše u mesu Blizanci će jedan ćevap razvlačiti od jutra do sutra. Čudna sorta ljudi koja spada u svaštojede i ko pogodi njihov ukus može dobiti Nobelovu nagradu za kulinarstvo. Nemojte ni pokušavati da ih pridobijete time što ćete ih zvati na roštiljijadu koju pripremate u dvorištu jer vam lako može pokvariti komletan doživljaj svojom odsutnosću.

RAK

Još jedan od znakova koji voli drugima da ugodi. Neće im biti teško da prošetaju od mesare do mesare ne bi li imali najraznovrsniju ponudu prilikom roštiljanja ali više će se zadovoljiti ribom sa roštilja nego što će posegnuti za pilećim krilcima ili batakom. Komplikovani u životu, još komplikovaniji kada je svetkovina povodom praznika ili bilo kojim drugim povodom u pitanju. U svakom slučaju lepo će vas ugostiti a za njihovo zadovoljstvo nemojte brinuti, nećete im udovoljiti bilo kakvom mesnom ponudom na trpezi.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

LAV

Ima li većeg gurmana od kralja šume. Kao što u svemu voli da dominira tako i prilikom roštiljanja mora biti glavni. Uvek će imati neku opasku na kvalitet mesa, na dužinu i debljinu ćevapa ali mu to neće smetati da sve što stavite ispred njega smaže u trenu. Veliki je folirant, ali to što kaže ima uticaja na druge ljude koji će ga slušati i možda ostati gladni pored Lava koji će svako crevce napuniti i sa kriglom piva u rukama smeškati se kako vas je još jednom nadmudrio, jer mu ta uloga, po sopstvenom ubedjenju, svakako pripada.

DEVICA

Večita mamina maza koja je navikla da je roditelji jure kako bi je nahranili. Bitnije joj je kako ćete aranžirati sto i koju garnituru tanjira ćete izneti ispred nje nego što će voditi brigu o tome šta će i u kojoj količini pojesti. Ako imate više Devica medju gostima nema potrebe da naručujete veliku količinu mesa jer ćete baciti novac a ostaće vam toliko mesa da će se svi kučići nakon proslave jako dobro počastiti zahvaljujući teškim osobama kada je hrana u pitanju koje su rodjene u znaku – Device.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

VAGA

Voli da uživa u hrani pa joj ni roštiljsko meso neće predstavljati problem i to naročito nakon rigorozne dijete kada je uspela smaći dovoljan broj kilograma. Tek da se sve propušteno vrati. Dobro će se najesti kobasica, ćevapa i svega što ima na trpezi a onda će samoj sebi reći “jednom se živi, od ponedeljka sam ponovo na dijeti“. I obzirom na gorušicu koju ćete osećati od tolikog mesa zatražiti času mineralne vode, a možda i blagi špricer.

ŠKORPIJA

Ako će vas nečim iznenaditi onda je to ukus koji može odudarati od svih okupljenih oko roštilja. Dok će se svi grabiti za nekom krtinom ili pozamašnim batkom Škorpija će bez ikakvih problema zatražiti crevca na žaru ili bele bubrege. Mnogima se ovi predlozi neće svideti pa će većini ekipe upropastiti obrok dok će Škorpija mirno sedeti sa časom crnog vina u rukama i čekati da joj se pripreme specijaliteti koje će samo ona konzumirati.

Foto-ilustracija: Flickr/Jeremy Keith Foto-ilustracija: Flickr/Jeremy Keith

STRELAC

Evo još jednog majstora za čudne želje i ukusa. Manje će obraćati pažnju na vrstu mesa koja se nalazi na roštilju, a više na začine kojima će pripremiti obrok po sopstvenom ukusu. Ne može proći ni jedna roštiljijada a da iz džepa ne izvadi ljutu crvenu papričicu, teglicu senfa, kečap a kada sve to lepo razmaže po mesu i učini ga neprepoznatljivim u slast će sve smazati i iz džepa izvaditi limenku energetskog pića. Nakon svega razvući će osmeh od uha do uha i biti gotovo neprimetan u društvu jer je svoje potrebe zadovoljio.

JARAC

Jako mu je teško da bude disciplinovan kada je hrana u pitanju, a pogotovo nešto što voli da jede. Meso spada u njegovu omiljenu hranu, ali mu je svejedno da li je kuvano, pečeno ili bačeno na roštilj da procvrči. Iz tog razloga Jarčevima je teško da održavaju idealnu telesnu težinu, pa se sve to može loše odraziti na njihov želudac, žuč ali i nervni sitem. Ali, kada je gladan stavite mu bilo šta od mesa u tanjir kako vas ne bi proburazio rogovima.

Foto: Profimedia/Jitka Saniová - ÄŚIF, Tanjug/Aleksandar Ćirić Foto: Profimedia/Jitka Saniová - ÄŚIF, Tanjug/Aleksandar Ćirić

VODOLIJA

Evo glavnog foliranta. Navodno mu ništa nije bitno kada je meso u pitanju, nije zakarelo tako bar on tvrdi za sebe. Ali, kada ga bolje upoznate shvatićete o kome se radi. Jako dobro osluškuje svoj organizam i trudi se da mu ugodi najviše što može. Ako je u toku neka dijeta tražiće od vas isključivo piletinu i to očišćenu od kožurice. Nemojte se iznenaditi i ako pored bogate trpeze odluči da sve bojkotuje i da ga usred fešte vidite kako u jednoj ruci drži šargarepu, a u drugoj nekoliko rotkvica.

RIBE

Dok pripremate roštilj sklonite piletinu od ovog horoskopskog znaka jer nema teoretske šanse da će nešto od toga pojesti, makar ostao samo sa časom koka kole u rukama. Sve iz razloga što mi ova vrsta mesa škodi. Ali, zato će svo ostalo mesto vrlo brzo nestati ispred njih ne vodeći računa da li su ostali gosti uspeli da dodju do približno iste količine koju su Ribe odvojile za sebe. Ipak, iskreno govoreći veći je ljubitelj slatkiša nego mesa i bolje je zvati ga kada pravite štrudlu sa makom nego kada roštiljate.

Astrolog i tarot tumač: Marko Voronjin

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kure

    1. maj 2016 | 08:26

    Neka roštilja ko kako hoće...samo da ne ostavljaju smeće iza sebe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA