Vaša omiljena grickalica ima LEKOVITU MOĆ! Evo šta sve leči

Saznajte šta će se desiti ako konzumirate samo 30 g kikirikija dnevno

  • 3

Sjajne vesti za sve ljubitelje kikirikija - konzumiranjem samo 30 g ove namirnice nedeljno mogla bi da se smanji smrtnost od kardiovaskularnih bolesti za 23-28 odsto, a u slučaju drugih oboljenja za 17-21 odsto!

 

Napitak od 2 SASTOJKA, koja sigurno imate u kući, čisti vašu krv od lošeg HOLESTEROLA (RECEPT)

 

Do ovog zaključka došli su američki naučnici sa Univerziteta Vanderbilt, nakon višegodišnjeg proučavanja načina ishrane oko 70.000 Amerikanaca i 130.000 Kineza.

 

Bogat proteinima, vitaminima, oligo-elementima, vlaknima, mineralima i nezasićenim masnim kiselinama, kikiriki je istovremeno hranljiv i lekovit. Među mnoštvom korisnih sastojaka, ova omiljena grickalica svih generacija, obiluje inače deficitarnim gvožđem, cinkom, magnezijumom, selenom, fosforom... I što je veoma važno, ne sadrži holesterol, pišu Novosti.

 

Foto-ilustracija: Foter.com/desegura89

Foto-ilustracija: Foter.com/desegura89

 

Njegovi vitamini B grupe deluju umirujuće na nervni sistem, zbog čega se posebno preporučuje kao antistres hrana. Ostali sastojci okrepljuju organizam, poboljšavaju memoriju i pažnju, poboljšavaju sluh, smiruju dugotrajan suvi kašalj. Vitamin E stimuliše funkciju polnih žlezda i pozitivno utiče na potenciju.

 

Istraživači sa švedskog univerziteta u Linkopingu otkrili su da aminokiselina agrinin, koje u kikirikiju ima u izobilju, deluje na uzročnika tuberkuloze, pomažući bržem ozdravljenju obolelih. Do ovog zaključka su došli posle lečenja 120 obolelih kojima su svakodnevno davali po 30 grama kikirikija. Agrinin ima ključnu ulogu u stvaranju azotnog oksida koji štiti organizam od uzročnika tuberkuloze.

 

Umereno konzumiranje nesoljenog kikirikija reguliše nivo glukoze u krvi dijabetičara (tip 2), triglicerida i holesterola.

 

Naravno, ako ste alergični na kikiriki, bez obzira ne njegova lekovita svojstva, morate da ga izbegavate.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA