≫ 

DIKTATOR, ORTAK, SMARAČ: Otkrijte kakav ste roditelj, ali i kakvo će vam biti dete

Nemojte dozvoliti sebi da iz najbolje namere upropastite rođeno dete. Saznajte kakvi treba da budete da bi vaša deca bila samostalna

  • 0

Svako od vas želi da bude najbolji roditelj na svetu, ali morate da priznate da je to najteži posao. Da biste bar približno postigli ono što hoćete, treba da razumete kako vaše ponašanje utiče na budućnost vaše dece.

SVE ŠTO ŽELIM JE DA USPORIŠ: Milioni majki plaču uz ovu pesmu!

Pogledajte kakvu BUKVICU je ova devojčica održala mami i tati! RASPAMETIĆETE SE (VIDEO)

Istraživanje japanskog univerziteta "Koba" je dokazalo da roditelji koji pružaju podršku svojoj deci tokom detinjstva, ujedno osiguravaju njihovu budućnost u finansijskom smislu i garantuju im uspešnost u školovanju. Ova deca rastu u manjoj količini stresa i zato imaju veće šanse da žive duže od ostalih.

Ispitivanje je uključivalo 5.000 muškaraca i žena, koji su popunjavali onlajn upitnik o odnosu sa svojim roditeljima. Zadatak im je bio da se slože ili poreknu konstatacije, kao što su: "Roditelji su mi potpuno verovali!" ili "Imao sam osećaj da roditelji uopšte ne brinu o meni!", piše Daily Mail.

Foto: Profimedia, Onoky Foto: Profimedia, Onoky

Autori istraživanja su na osnovu rezultata podelili roditelje u 6 grupa: oni koji podržavaju decu; oni koji su strogi; oni koji su popustljivi; oni koji su opušteni; onio koji su teški; oni koji su prosečni.

Podržavajući roditelji

Ovaj tip roditelja daje svojoj deci punu podršku, imaju poverenje u njih i provode mnogo vremena sa njima pokazujući im interesovanje za njihovu ličnost. Kasnije je život ove dece na svim poljima iznad nivoa.

Strogi roditelji

Roditelji iz ove grupe postavljaju svojoj deci mnogo pravila, a samim tim im pokazuju da nemaju dovoljno poverenja u njih i sprečavaju njihovu nezavisnost. Ovakva deca budu najčešće uspešna u školi i na poslu, ali budu veoma nesrećna.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Popustljivi roditelji

Ovakvi roditelji nisu uopšte strogi i provode dovoljno vremena sa svojom decom u odnosu na prosek. Ovakva deca će kasnije biti nezadovoljna.

Opušteni roditelji

Ovaj tip roditelja ne pokazuje dovoljno interesovanja za aktivnosti svoje dece. Kasnije će život ove dece da bude osiromašen na svim poljima.

Foto: Imgur Foto: Imgur

Teški roditelji

Roditelji iz ove grupe ne daju svojoj deci nezavisnost i slobodu, a samim tim pokazuju da im ne veruju. Deca kad odrastu najčešće pokazuju mali nivo samopouzdanja.

Prosečni roditelji

Ovakvi roditelji u sebi imaju sve prethodne kategorije, ali u umerenim količinama. Njihova deca su samostalna i prave svoje izbore od malih nogu.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA