≫ 

Da li je za ozbiljnu vezu bolja veća ili manja razlika u godinama?

Razlika u godinama je sve češće pominjana tema u današnje vreme, a evo i koliko je presudna za opstanak veze, i da li postoji idealna razlika

  • 3

Kada je reč o pravoj ljubavi, znamo da su godine nešto na šta većina i ne obraća pažnju, i u tom slučaju vodimo se onim da "čovek ima godina onoliko kako se oseća" i da su one samo broj.

 

S obzirom da razlika u godinama odavno fascinira mnoge, jedna nova studija pokazala je da zapravo postoji "idealna razlika" u godinama koja može biti i garancija kvalitetnog i zdravog odnosa, piše net.hr.

 

ZA LJUBAV GODINE NISU BITNE: Koja je poželjna razlika u godinama

 

Dakle, to je samo broj?

 

U studiji Endrjua Frnasa i Huga Mijalona sa Univerziteta u Atlanti učestvovalo je 3.000 ljudi, a stručnjake je zanimalo u kolikoj meri razlika u godinama između partnera utiče na kvalitet odnosa.

 

Njihovi rezultati pokazali su da što je veća razlika u godinama, to je veća verovatnoća da će se ta veza raspasti, a i verovatnoća raste rapidno sa razlikom u godinama.

 

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

 

Parovi sa pet godina razlike u godinama imali su 18 odsto veće šanse za raskid od parova koji su imali isto godina.

 

Parovi u vezama u kojima su od partnera bili stariji ili mlađi 10 godina su imali 39 odsto više šanse za raskid, a oni sa 20 godina razlike su imali 95 odsto veću šansu za prekid.

 

Naravno, retkost se da jedan jedini razlog bude "taj" uzrok raspada veze pa ni razlikama u godinama ne može biti presudna, ali očito igra veliku ulogu.

 

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

 

A najuspešnija starosna razlika?

 

Istraživači su došli do zaključka da je najbolja razlika u godinama 1 godina te su ovi parovi imali svega tri posto šanse za prekid.

 

Stručnjaci veruju kako je razlog za ovakve rezultate činjenica da ljudi u različitim periodima života žele drugačije stvari, drugačije gledaju i cene životne vrednosti i na drugačiji način zapravo vide i doživljavaju svet.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeretik

    24. avgust 2016 | 07:51

    Starosna razlika " na startu " , nije "velika" toliko koliko je velika na pola predjenog puta ,ona " raste " , sa svakim predjenim korakom .

  • Miki

    24. avgust 2016 | 08:23

    Glupost

  • Zorko .Le.

    24. avgust 2016 | 09:57

    Ja i supruga smo isto godište ,+10 meseci za nju.I mi bismo nešto mladje-sladje ali...Čuvamo jedno drugo već 28 god.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA