Evo šta se STVARNO desi u vašem telu kada PROGUTATE ŽVAKU (VIDEO)

Sigurno ste do sada nebrojeno puta čuli da žvake koje progutate mogu da vam se zalepe za želudac i da u njemu ostanu celih sedam godina koliko im je navodno potrebno da se svare. Međutim, evo šta se zapravo dešava kada progutate žvaku

  • 1

Verovatno ste do sada mnogo puta u životu progutali žvaku, a isto toliko puta i čuli kako se ne smeju gutati, što zbog toga što mogu da se zalepe za želudac, jer im je, navodno, potrebno oko sedam godina kako bi se svarile. Međutim, istina je nešto drugačija.

Stavio je papirić od žvake na bateriju, a ono što je uradio s tim može vam spasiti ŽIVOT (VIDEO)

Koliko dugo treba da žvaćete žvaku da biste potrošili 200 kalorija?

Tačno je da se žvake sastoje od smole, voska, masti i emulgatora koji nisu svarljivi, ali čovekov želudac svakodnevno prima određene količine nesvarljive hrane, pa to samim time nije neobično, niti opasno po život.

U trenutku kada progutate žvaku, njeni delovi koji ne mogu da se svare ostaju u telu sve dok se ne želudac ne izbori sa tim, a potom se, posle određenog vremena, izbacuju iz organizma.

Međutim, da priče o štetnom uticaju progutanih žvaka nisu samo mit svedoči činjenica da veliki broj progutanih žvaka u istom trenutku može da stvori probleme u varenju, naročito kod male dece. Ovo se naravno dešava vrlo retko, ali kada se desi, onda je potrebna hitna intervencija lekara.

Tako da, sledeći put kada budete progutali žvaku, nemate o čemu da brinete. Vaš stomak će se sasvim uspešno izboriti sa tim.

Više bi trebalo da vas brine ovo:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA