Srpski dizajneri uz SERBIA FASHION WEEK na NAJTRAŽENIJIM MODNIM PISTAMA SVETA (FOTO)

Čak tri dizajnera iz Srbije i dva iz Crne Gore imaće priliku da svoje kolekcije prikažu celom svetu

  • 1

Saradnja Serbia Fashion Weeka i New York Fashion Weeka krunisana je još jednim predstavljanjem domaćih dizajnera na nekim od najtraženijih modnih pisti na svetu.

 

Počinje prijavljivanje MODNIH DIZAJNERA za Serbia Fashion Week, najveće modno dešavanje u Jugoistočnoj Evropi

 

Čak tri dizajnera iz Srbije i dva iz Crne Gore imaće priliku da svoje kolekcije prikažu celom svetu.

 

Zahvaljujući ugovoru koji je potpisala Nacionalna Komora za Modu Srbije sa platformom Art Hear Fashion- USA, od ove godine, dizajneri Serbia Fashion Week-a imaće priliku da predstave svoje kolekcije na najprestižnijim Nedeljama mode u Americi – Njujorku, Los Anđelesu, Majamiju i Vašington DC-u.

 

Tokom februarskog izdanja New York Fashion Weeka, koje broji preko milion i po medijskih objava, to su učinili Zvonko Marković, Bata Spasojević i Marina Mićanović, a od 11. do 15. septembra, na New York Fashion Weeku, priliku da njihove kreacije vidi svetska modna elita imaće Vasilije Kovačev, Bata Spasojević i Vesna Milošević iz Srbije, kao i Sanja Bobar i Ibrahim Vukelj iz Crne Gore.

 

Foto: Promo

Foto: Promo

 

Rame uz rame sa najvećim svetskim imenima mode kao što su Herve Leger, Calvin Klein, Sherri Hill, Tommy Hilfiger, Vera Wang i drugi, Sanja Bobar i Ibrahim Vukelj imaće reviju 12. septembra, dok će Vasilije Kovačev, Bata Spasojević i Vesna Milošević predstaviti svoje kolekcije na zatvaranju NYFW, 14. septembra.

 

U čast učešća naših kreatora na New York Fashion Week-u, Konzulat Republike Srbije u Njujorku, organizovaće i ovoga puta svečani prijem i izložbu 13. septembra, na kojem će biti predstavljeni radovi Bate Spasojevića, Vasilija Kovačeva i Vesne Milošević.

 

Nedelja mode u Njujorku predstavlja više od same lepote i mode. Nastala je 1943. godine kao potreba američkih kupaca i modnih novinara koji nisu imali mogućnost da putuju u Pariz.

 

Počevši od 1993. godine, svakakog februara i septembra, Njujork postaje centar svetske mode. Tu se održava ovaj planetarno prepoznatljiv događaj gde se na jednom mestu susreću najbitniji blogeri, dizajneri, novinari, poznate ličnosti, modeli i diznajeri.

 

Koliko je značajan ovaj događaj govori činjenica da je za nedelju dana NYFW posetilo više od 100 000 hiljada posetilaca, koji su za državu doneli više 500 miliona dolara.

 

(Telegraf.rs / PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA