≫ 

PROBLEMI S JETROM, BOLESNA PLUĆA... Evo šta znači kad se BUDITE noću u određeno vreme

Svi se budimo bar jedom tokom noći, ali nije svejedno u koje vreme se probudite, jer to govori različite stvari o vašem zdravlju. Evo šta znači ako se se budite između 1 i 3 ujutru, 3 i 5 ujutru...

  • 12

Moglo bi se reći da našim telom upravlja naš unutrašnji sat. Stanje našeg duha, naše fizičko zdravlje i telesne funkcije tokom sna usko su povezani. Tradicionalna kineska medicina temelji se, između ostalog, na obrascima plasmana energije i njenog protoka kroz telo.

Na vašem telu postoji tajno dugme! Evo šta će da se desi ako ga pritisnete (VIDEO)

Ukratko, u toku 24 sata, naše telo posvećuje različite vrste energije različitim organima.

Ako ste primetili da se noću često trgnete iz sna u određeno vreme, to može značiti da je protok energije blokiran ili pogrešno usmeren, što remeti prirodnu ravnotežu organizma.

Pogledajte s kojim organima je povezano buđenje u određeno vreme i na šta bi trebalo da obratite pažnju.

Između 9 i 11 uveče

U ovo doba, većina ljudi odlazi na spavanje. Naš endokrini sistem uspostavlja ravnotežu i enzimi se obnavljaju, a nivo hormona koji su nam nepohodni da bismo utonuli u san polako rastu.

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Ako ni oko 11 uveče ne možete da zaspite, verovatno ste mentalno "zaglavljeni" u danu koji je za vama ili ste već prešli na planiranje sutrašnjeg dana.

Vašem duhu i telu neophodan je odmor. Pokušajte da se opustite. Osim dnevne tenzije, uznemirenost u ovo doba može biti i posledica nepravilnog načina ishrane. Ako jedete loše ili kasno, veoma je verovatno da ćete imati problem sa uspavljivanjem.

Između 11 uveče i 1 ujutru

Ako se često trgnete iz sna u ovo doba, verovatno niste u ravnoteži sami sa sobom.

Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, između 11 uveče i 1 ujutru jin energija transformiše se u jang. Jang je visoko aktivan i vaše telo bi u ovom periodu trebalo skladišti energiju za sledeći dan.

Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

Ako se u to doba budite, radite na ljubavi prema sebi i na samopoštovanju. Dajte sve od sebe da prevladate uznemirenost i "uštedite" energiju.

Na fizičkom planu, ovo je vreme kada žučna kesa razgrađuje masti. Ako se trgnete iz sna u ovo doba noći, verovatno ishranom unosite previše nezdravih masti.

Između 1 i 3 ujutru

U ovo doba se događa detoksikacija organizma i telo se obnavlja.

Jetra razgrađuje toksine i oslobađa ih se, stvara se nova, sveža krv. Ako se iz sna trgnete u ovo doba noći, puni ste besa, frustracija i negativnih emocija. Buđenjem, telo vam šalje signal da se morate rešiti ovih "duhovnih" toksina, pre nego što telo i fizički počne patiti.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy, pixabay.com Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy, pixabay.com

Između 3 i 5 ujutru

Ovo je vreme kad se obnavljaju pluća, a telo je preplavljeno kiseonikom.

Neka vam bude prijatno toplo kako biste olakšali obavljanje telesnih funkcija. Ako se budite o ovo doba noći, pokušajte da se opustite radeći vežbe disanja. Problemi sa plućima i disanjem često su povezani sa hroničnim osećajem tuge ili žaljenja zbog nečega.

Između 5 i 7 ujutru

Svi toksini koje je telo razgradjivali tokom noću sada se izbacuju iz sistema. Debelo crevo je aktivno pred jutro. Ako se nepravilno hranite ili jedete kasno, to može biti uzrok buđenja pred zoru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ćomi manjaca

    30. avgust 2016 | 08:16

    Ja se budim svako jutro u 5 da idem da radim

  • Ja to tako!!

    30. avgust 2016 | 09:02

    Sta je sa ovima sto rade trecu smenu, sta kaze kineska medicina?

  • Misa

    30. avgust 2016 | 13:10

    Mene jutro zena probudila u tri,htela seks nisam mogao,koju ja bolest imam?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA