Opšta bolnica "BEL MEDIC" potpisala ugovor sa avio kompanijom "AIR PANNONIA" za prevoz pacijenata

Opšta bolnica "BEL MEDIC" danas je potpisala ugovor sa avio kompanijom "AIR PANNONIA" iz Osijeka za prevoz pacijenata i tako obezbedila dodatni kvalitet medicinskih usluga svojim klijentima. To je prva zdravstvena ustanova u Srbiji koja ima takvu vrstu ugovora sa nekom avio kompanijom

  • 1

Ugovor u ime Opšte bolnice "BEL MEDIC" potpisala je direktorka mr sci. med. dr Jasmina Knežević, navodeći da ovakva saradnja omogućava pacijentima veću sigurnost kada je u pitanju njihovo zdravlje, bez obzira gde se nalazili u tom trenutku.

- U praksi, potpisivanje ovog ugovora i početak ovakve saradnje znači da pacijent može biti prеvеzеn dо Opšte bolnice "BEL MEDIC" ili neke druge zdravstvene ustanove u Republici Srbiji sa bilo kog mesta u Evropi u rekordno kratkom vremenskom roku - rekla je dr Ivana Petrović, medicinski direktor Opšte bolnice "BEL MEDIC", istakavši da i strani državljani koji se povrede u Srbiji, a lečenje žele da nastave u svojoj zemlji, na ovaj način u najkraćem roku mogu da stignu na željenu destinaciju.

U ime kompanije "AIR PANNONIA", prve hrvatske avio kompanije koja se bavi medicinskim avio transportom, ugovor je potpisala Zrinka Vlašić.

- Kompanija "AIR PANNONIA" poseduje sve zakonski obavezne svetske standarde za prevoz pacijenata, odobrene od strane Evropske agencije za vazduhoplovnu sigurnost (EASA-Europian aviation safety agency), po čemu se izdvaja od konkurencije sa ovog područja. Pacijenti će se prevoziti avionima koji su opremljeni svom potrebnom medicinskom opremom, uz medicinsku pratnju visoko kvalifikovanih stručnjaka, koji su posebno obučeni za ovakvu vrstu medicinskih usluga - izjavila je Zrinka Vlašić i dodala da toj avio kompaniji treba sat do dva da se organizuje po pozivu.

"AIR PANNONIA" je porodični biznis pokrenut iz vazduhoplovne kompanije koja ima tradiciju dugu 23 godine. "AIR PANNONIA" nudi medicinske usluge na najvišem nivou, a pacijenti će se prevoziti avionom Beechcraft King Air C90. Prateći tržišnu potražnju "AIR PANNONIA" je odlučila da unapredi svoju uslugu Vip i medicinskog prevoza, pa je tako u svoju flotu odnedavno uvela novi tip aviona Cessna Citation Jet-CJ (C-525).

Ovaj tip aviona omogućava brži prevoz organa za transplantaciju u saradnji za Evropskom organizacijom "Eurotransplant".

Opšta bolnica "BEL MEDIC", prva privatna bolnica u Srbiji, akreditovana prema najvišim evropskim standardima kvaliteta, obeležava takođe 21. godinu postojanja. U "BEL MEDIC" zdravstvenom sistemu angažovano je više od 280 stalno zaposlenih i preko 400 eminentnih lekara saradnika, među kojima su brojni univerzitetski profesori i akademici, kao i gostujući lekari iz Sjedinjenih Američkih Država i Evrope.

Na tri, a uskoro i na četiri lokacije u Beogradu "BEL MEDIC" u svom sastavu ima opštu bolnicu, ambulantno-poliklinički deo i dom zdravlja.

Među uslugama su i kućne posete (0 - 24h), kao i sanitetski prevoz pacijenata u zemlji i inostranstvu. "BEL MEDIC" je jedan od lidera u uvođenju novih medicinskih tehnologija i procedura, kodeksa ponašanja i odnosa prema pacijentima, novih modela komunikacije i kontinuiranog unapređenja nivoa usluge.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA