Brijete testise i bradu istim brijačem? Evo zašto je to JAKO OPASNO!

Možda mislite da vam je u neseseru za ličnu higijenu dovoljan jedan brijač i za bradu, i za pazuh, i za međunožje - ali ljuto se varate

  • 8

Iako mislite da je biti dlakav sasvim u redu, znajte - žene se danas ne lože ni na dlakave grudi, a kamoli na dlakave penise. Ako i vaša draga voli da napravite novu frizuru, a vi joj verovatno u svemu udovoljavate, morate da obratite pažnju da vas vaš ritual odstranjivanja dlaka ne pošalje na dugu, nevoljnu i bolnu apstinenciju.

Evo kakav je penis ženama lep. I sedam trikova da bude još lepši

Muškarci ulepšavaju svoje testise! Peglaju bore na njima

Čak i da nije takvih zahteva poslovično uvek prezahtevnih žena, svaki muškarac intimnom higijenom treba da počne da se bavi pre nego što mu penis ne utone u džunglu preraslih intimnih dlaka. Za to mora da odvoji vreme, ali mora da zna i sledeće: nikako, ali nikako ne sme da koristi isti brijač za lice i za dekorisanje svoga međunožja!

Kad odstranite smegmu (ono što liči na sirni namaz nakupljen ispod glavića penisa), čiji bi miris, ili bolje reći smrad, mogao da vas izblamira, penis operite toplom vodom i specijalnim gelom za intimnu higijenu. Bez mnogo trljajanja, priđite testisima sa svih strana, posebno putu do anusa. I onda ošišajte dlačice na dužinu od 6 mmm - makazama specijalno za ovu namenu!

Uradili ste sanitarnu pripremu, sve je spremno za brijanje i sad nemojte da zabrljate tako što ćete dohvatiti prvi brijač koji ugledate, a naročito ne onaj koji koristite za bradu. On ne sme ispod pojasa! A onaj za ispod pojasa ne sme na lice!

Zašto?

Prvo - vaše lice je u toku dana izloženo vazduhu, hrani, prljavim rukama - virusima, bakterijama, mikroorganizmima. Drugo, vaša genitalna zona je opasno osetljiva, vlažna regija, koja u normalnim uslovima vrvi od mikroba.

O osetljivosti lica i tome da biste, ukoliko dobijete herpes, mogli da sanjate i o običnom ljubljenju i oralnom seksu, da ne govorimo.

Sve što se koristi usnama - balzami, grožđane masti, karmini, cigarete ili flašice - može da vam donese čak i viruse herpesa ili HPV-a, koje onda preko brijača koji koristite i gore i dole mogu da stignu i do regije vašeg ponosa.

Foto: Profimedia/Alamy Foto: Profimedia/Alamy

Bez namere da vas uplašimo, spomenućemo i genitalni herpes, koji se prenosi dodirom, HSV tip 1 koji najčešće inficira kožu usana, ali može uzrokovati i genitalni herpes - osobe koje imaju HSV na području usta oralnim seksom mogu preneti virus na područje genitalija partnera. HSV tip 2 češće uzrokuje genitalni herpes, ali može izbiti i na ustima, a infekcije HSV-om nose veću opasnost od infekcije HIV-om.

A ukoliko već imate bolne bubuljice i otvorene ranice u području genitalija - brijač ne sme ni da vidi vaš penis.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    22. oktobar 2016 | 11:15

    Mozda ti jaja izrastu na licu....:-))))

  • Mađio

    22. oktobar 2016 | 12:08

    Imam ortaka kad se posvadja sa caletom ode i obrije jaja njegovim brijacem..pa on posle sebi skida brke istim...

  • Stojko

    23. oktobar 2016 | 10:42

    Posebno je opasno ako testisi nisu vasi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA