TOP 10 NAJPOVOLJNIJIH LETNJIH ARANŽMANA: Crna Gora

Što se letovanja u Crnoj Gori tiče, Budva je i dalje najpopularnija za turiste iz Srbije. Ponuda u turističkim agencijama za crnogorsko primorje je slaba, ali se privatni smeštaj može lako rezervisati putem Interneta

  • 0

Plavetnilo Jadranskog mora, roštilj kao u Leskovcu, vašar na sve strane, graja i veselje da ni sopstvene misli ne čujete jesu razlozi zašto srpski turisti za odmor biraju Crnu Goru. Tu je još i blizina, naši ljudi Crnogorci, ali i domaće estradne zvezde, koje u ovoj zemlji tezgare do kraja sezone.

Prednost Crne Gore je što za  kratko vreme možete obići celo primorje, putovati od jednog mesta do drugog, provoditi se uz narodnjake do ranih jutarnjih sati, a ujutru otići u neko od  mirnijih mesta, gde ćete uživati u šetnji pored mora uz zapljuskivanje talasa i miris maslina.

Kako bismo zadovoljili sve ukuse, Telegraf.rs je istraživao ponudu nekoliko najpopularnijih crnogorskih gradova, od kojih svaki ima specifičan zavodnički crnogorski šarm, i na poseban način nudi dobru zabavu.

1. Jedno od najomiljenijih letovališta za mlade i moderne posetioce,  ali i one rođene u Crnoj Gori jeste Budva, koja u letnjim mesecima izgledom svojih ulica podseća na turske gradove. Šoping na sve strane, frizeraj, tetovaže, igračice i nezaobilazni roštilj obavezni su dekor ovog mediteranskog grada. Najpovoljniji aranžman za centar noćnog života možete pronaći u u agenciji "Omni Turs", koja po ceni od 185 evra nudi devet noćenja u "Vili Marija", udaljenoj 400 m od Slovenske plaže.

2. Na samo dva kilometara od Budve nalaze se Bečići, sa predivnom peščanom plažom. Letovalište je naročito pogodno za porodice sa malom decom, jer se u večernjim satima sva zabava premešta u susednu Budvu, pa nema mnogo buke, a plaža je jedna od najčistijih na crnogorskom primorju. Smeštaj u "Apartmanima Ivanović" košta devet evra po danu, a autobuski prevoz kreće se oko 40 evra.

3. U turističkim agencijama ponuda za Herceg Novi  je izuzetno slaba, ali privatni smeštaj lako možete pronaći putem Interneta. U Gradu mimoza najjeftiniji je smeštaj u "Tomanović Guest House", gde je iznos boravišne takse i prijave boravka (1,70 evra) uračunat u cenu iznajmljivanja sobe od 12 evra po danu.

4. Ukoliko želite da u toku odmora obiđete i istorijske znamenitosti, pravi izbor predstavlja drevni grad Kotor.  Aranžman u gradu uskih ulica i srednjovekovne zaostavštine najpovoljnije ćete pronaći u agenciji "MM Turs", gde u hostelu "Dobrota" desetodnevni boravak sa organizovanim prevozom autobusom košta 150 evra.

5. Petrovac je poznat po blagoj klimi, borovim šumama, vilama i maslinjacima. Idealan je za miran odmor, izležavanje na plaži i uživanje u prirodi. Specijalni popust u toku jula za sedmodnevno letovanje u Petrovcu nudi "Vila Mila", i to po ceni od 120 evra.

6. Zbog poznate lekovitosti morskog mulja i mineralne vode, Igalo je popularno letovalište starijih generacija. Igalo ima 260 sunčanih dana i sezona kupanja traje šest meseci. Agencija "San Marco" nudi povoljan smeštaj u "Kući Đurišić" za svega sedam evra po danu.

7. Najjužniji grad crnogorskog primorja Ulcinj poznat je po najdužoj peščanoj plaži, na ušću reke Bojane. Takođe, ovde se nalazi i popularna ženska nudistička plaža, na koju se žene ranije dolazile i zbog verovanja da kupanje na ovom mestu može doprineti bržem začeću. U "Vili Edita" pansion u dvokrevetnom apartmanu košta 18 evra po osobi.

8. U srcu Boke nalazi se Tivat, najmlađi grad u Crnoj Gori, izuzetno privlačan za turiste. Najpovoljniji aranžman za letovanje u gradu koji obiluje znamenitostima savremene istorije nudi agencija "Mladost Turist", koja vas vodi u hotel "Kamelija**", po ceni od 226 evra za 11 dana boravka u vidu polupansiona.

9. Sutomore je sa plažom dugom 2 km popularno zbog izuzetne povezanosti železničkim saobraćajem sa svim ostalim delovima Crne Gore. U hotelu "Inex Zlatna Obala**" uslugu polupansiona možete rezervisati po ceni od 170 evra.

10. Letovanje u Rafailovićima, malom ribarskom naselju koje se u poslednjih nekoliko godina dosta izgradilo, pogodno je za one koji bi da budu u blizini budvanskog noćnog života, a tokom dana na miru uživaju u lepoti mora. U hotelu "Obala Plus" (agencija "MiPego Travel") po ceni od 162 evra možete rezervisati desetodnevni boravak.

Ukoliko se odlučite da u Crnu Goru krenete sopstvenim automobilom, spremite se da potrošite minimalno 100 evra, a stići ćete u proseku za deset sati. Toliko košta i povratna avionska karta do Tivta ili Podgorice za jednu osobu.

(Lj. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA