Smeštaj u Crnoj Gori jeftiniji i do deset odsto

Direktor Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Saša Radović tvrdi da su cene prilagođene ekonomskoj krizi, a da su plaže, putevi i hoteli spremni za nove turiste

  • 0

Tokom predstojeće letnje sezone u Crnoj Gori goste će sačekati cene smeštaja niže između pet i deset odsto. Direktor Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTOCG) Saša Radović očekuje da će tu zemlju ovog leta posetiti do sedam odsto turista više.

- U ovom predsezonskom periodu cene su niže za oko 10 odsto, a nastojaćemo da taj trend i u špicu sezone bude između pet i 10 odsto. Poslali smo jasnu poruku našoj turističkoj privredi da će tržište kazniti sve one koji pokušaju da ''ušićare'', one koji na velikom broju turista koje očkujemo pokušaju da zarade na brzinu i da od tog novca žive celu godinu. To vreme usputne zarade od turizma davno je prošlo - poručio je Radović.

Predsednik NTOCG kaže da su cene prilagođene uslovima ekonomske krize i da je poslata poruka celokupnoj turističkoj privredi, onima koji izdaju hotelske sobe, prodaju sladoled pored plaže ili naplaćuju auto-parking, da ove godine mora da se radi na pragu profitabilnosti kako bi na taj način bilo zavređeno poverenje koje će biti valorizovano kod gostiju u budućim godinama.

Radović tvrdi da su plaže, putevi i hoteli, sve ono što je možda prethodnih godina imalo nedostatke, sada spremno, dodavši da su u to uloženi veliki napori u kriznim vremenima, kada je novac za infrastrkutru ograničen.

- Zato mislim da ove godine možemo biti turistička destinacija broj jedan kada su građani Srbije u pitanju i da ćemo se izboriti sa svim onim starim i potencijalno novim konkurentskim destinacijama - kaže Radović.

Kada je reč o strukturi gostiju koji dolaze u ovu mediteransku zemlju, Radović je naveo da su prošle godine 40 odsto činili gosti iz susednih zemalja, 27 odsto iz Evropske unije, dok se broj turista iz Rusije i bivših sovjetskih republika kretao do 17 do 19 odsto.

- Ove godine očekujemo dvocifrene stope rasta kada su u pitanju gosti iz Francuske, Nemačka i ostalih zemalja EU. Kada je reč o gostima iz regiona, očekujemo isti ili nekoliko procenata veći broj nego prethodne godine - istakao je Radović.

Telegraf.rs je odabrao deset najpovoljnijih destinacija za ovogodišnje letovanje u Crnoj Gori.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA