≫ 

ZAŠTO JE BOLJE DOBITI ĆERKU NEGO SINA? Evo kroz šta prolaze žene koje nose muško dete

Medicina je pokazala kako na telo majke utiče kad nosi devojčicu, a šta se u njemu događa kada očekuje dečaka. Evo o čemu je reč

  • 7

Naravno da nije važno kog će pola biti beba i sve majke će vam to potpisati. Svaka trudnoća je priča za sebe, neke žene kroz nju prođu lagano, dok se neke malo više pomuče. Organizam svakako prođe kroz jedno novo, drugo stanje, a nučnici sada pokazuju da na to stanje utiče pol bebe i kažu da je za žensko telo stresnije ako nosi dečaka.

 

DOKAZANO: Jutarnja mučnina zaista može da otkrije pol bebe

 

ABORTUS ubija Srbiju! Kako smo dozvolili da DECA ODLUČUJU O TOME?

 

Rođenje muškog deteta za telo majke znači veći stres nego rođenje devojčice, tvrde španski naučnici.

Bebe stvaraju hemikalije u telu majke koje izazivaju upale i koje mogu oštetiti ćelije, a muške bebe dovode do mnogo jačih upala. To bi moglo izazvati dugoročne zdravstvene rizike za žene koje imaju mušku decu, veruju naučnici, pa čak doprineti pojavi depresije i Alchajmerove bolesti.

 

Havijer Dijaz Kastro sa univerziteta Granada u Španiji kaže da rođenje dečaka ne znači veću bol kod porođaja, ali nastaje šteta na ćelijskom nivou jer su muškarci hemijski znatno agresivniji. Muške bebe stvaraju mnogo više slobodnih radikala, koji uzrokuju da majčino telo reaguje kao da je nastupila infekcija. A to vodi jačim upalama i oštećenjima.

 

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

 

Isti tim naučnika ustanovio je da ženske bebe pokazuju manje znakove stresa i upale nakon porođaja.

Organizam se nakon rođenja devojčica bolje oporavlja.

 

Testirana je krv iz pupčane vrpce na tzv. oksidativni stres, stanje kada telo nema dovoljno antioksidanata da bi se borilo protiv slobodnih radikala. Merene su i supstance koje telo proizvodi kad ima upalu i pokazalo se da su majke dečaka bile izložene mnogo većem stresu od žena koje su na svet donele devojčicu.

 

Foto: Profimedia/I love images

Foto: Profimedia/I love images

 

Kog god pola da je vaša beba, potrudite se da zdravim načinom života posle porođaja oporavite vaš organizam. A u tome će vam svakako pomoći i ljubav koju osećate prema svom malenom biću.

 

Kada pođete na rođendan nekog bate ili seke, važno je da poklon upakujete kako valja. Evo predloga:

 

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • maja

    30. oktobar 2016 | 20:12

    nažalost, majke u ovoj sredini koje rode žensko, a posebno po drugi, treći put mogu doživeti veliku neprijatnost da ne kažem fizičko nasilje.

  • BASA

    31. oktobar 2016 | 09:07

    Bitno je da se rodi , zivo I zdravo !

  • tina

    31. oktobar 2016 | 11:06

    Imam sina da je On meni ziv i zdrav ... dok Ga nisam rodila nisam znala Sta je ...niti smo hteli da znamo...Samo treba biti zahvalan Bogu sto ti je pruzio Tu mogucnost da osetis cari roditeljstva... nasa sreca bi bila ista da je bila i devojcica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA