Fantastične cene za doček Nove godine u Rimu

Godinama unazad Viva Travel i evropske metropole sinonimi su za novogodišnja putovanja. Sada je vreme da i vi poželite novogodišnju želju i to u nekom velelepnom italijanskom gradu

  • 3
Foto: Promo/Viva Travel Foto: Promo/Viva Travel

Ukoliko želite da se i sami uverite u razloge zbog kojih milioni turista svake godine posete Rim i uvek mu se iznova vrate, pravo vreme za posetu "večnom gradu" je upravo novogodišnji praznik.

I ovog puta u agenciji VIVA Trevel nagoveštavaju uzbudljiv decembar za sve ljubitelje putovanja.

Foto: neigesdantan via Foter.com / CC BY Foto: neigesdantan via Foter.com / CC BY

Rim je grad prebogate kulture, ali i grad dobre zabave, šopinga. Dok je Milano verovatno jedini grad ispred Rima kad je reč o izboru modnih marki, Rim ima veći izbor radnji sa popustima. Ovde je vreme ispunjeno od jutra do kasnih večernjih sati.

Nova godina u Rimu je nešto zaista spektakularno. Nudi mnoštvo besplatnih sadržaja, od vatrometa, preko niza koncerata različitih vrsta muzike koji se održavaju širom ulica i trgova, kao i jeftine, ali veoma ukusne hrane.

Glavno mesto okupljanja za doček Nove godine u Rimu je Pjaca del Popolo. Tu se održava jedna od glavnih žurki, uz zvuke strane rok muzike, gde svako pleše u svom ritmu. Ljudi se takođe okupljaju i na drugim velikim trgovima, kao što su Pjaca Navona i Koloseum odakle se može videti grandiozni vatromet. Rim je svakako jedno od najpoželjnijih mesta gde turisti dolaze kako bi odbrojali poslednjih deset sekundi i raširenih ruku dočekali Novu godinu.

VIVA Travel nudi vrlo povoljne autobuske aranžmane od šest dana sa polaskom 29.12.:

RIM | Autobusom, 6 dana | cena za hotel van centra 165 evra, za hotel u centru 189 evra

Za one koji bi da ‘odlete’ do svoje željene destinacije za doček nove godine, preporuka je opet putovanje u Rim za koji su organizovana čak tri polaska:

RIM| 5 dana | polazak 29.12. | cena 319 evra

RIM| 5 dana | polazak 30.12. | cena 335 evra

RIM| 5 dana | polazak 01.01. | cena 285 evra

Nezaobilazna destinacija turista koji posete Rim, svakako je Vatikan kao i monumentalna zdanja poput Sikstinske kapele, bazilike svetog Petra, Koloseuma, Panteona i još mnogih drugih znamenitosti. Rim je grad u koji ćete poželeti da se vratite.

Foto: Promo/Viva Travel Foto: Promo/Viva Travel

Bilo bi podjednako lepo dočekati Novu godinu u romantičnoj Veneciji po ceni već od 99 eura po osobi, uz obilazak Verone i Padove.

Ne zaostaju u svojoj posebnosti i cenovnoj atraktivnosti ni Bolonja (6 dana, 139 evra), Milano, (5 i 6 dana od 115 evra), Firenca (5 i 6 dana od 139 evra).

Foto: Promo/Viva Travel Foto: Promo/Viva Travel

Italijani, poput drugih naroda, imaju neobične običaje kada je proslava Nove godine u pitanju. Do današnjih dana zadržali su običaj izbacivanja starih stvari kroz prozor, jer se nadaju da će na taj način odagnati i zaboraviti prošlost, lošu sreću koja ih je pratila i doneti boljitak. Najčešće kroz prozor bacaju staru odeću, komade nameštaja i razne druge sitnice. Ovaj običaj najzastupljeniji je na samom jugu Italje.

Dok Italijani stvaraju buku bacajući stvari kroz prozor, nemci to rade neizbežnim grandioznim vatrometom na trgovima. Ako se odlučite za Berlin, onda požurite jer je ostalo još malo mesta za novogodišnji autobuski aranžman na šest dana po ceni od 189 evra.

Koje god doba godine da izaberete, jedan od tradicionalnih i neizbežnoh običaja u Pragu jeste ispijanje I degustacija “zlatnog napitka” – piva. Tako da vas između ostalog, ta vrsta hedonizma čeka i za doček nove godine – Prag | 6 dana, 4 noći sa doručkom, autobusom, po sniženoj ceni od 149 evra.

 U noći kada sve sija najbolja lokacija na svetu da pomislite novogodišnju želju je upravo "grad svetlosti". Ovaj praznik u čitavoj Francuskoj proslavlja se duže nego bilo gde na svetu.

Zato biti u Parizu u ponoć 31.12. uz voljenu osobu je više nego dovoljno za srećan početak.

PARIZ | Autobusom, 9 dana, po sniženoj ceni od 259 evra | polazak 27.12.

Viva Travel nastavlja do kraja godine da iznenađuje svoje putnike pa tako najavljuje poklon putovanje u Milano za Doček 2017. godine, za dve osobe.

Foto: Promo/Viva Travel Foto: Promo/Viva Travel

Ono što treba da uradite za početak da bi ste baš vi bili srećni dobitnik, jeste da pratite Facebook stranicu agencije jer se uskoro objavljuju pravila igre.

Odbrojavanje je počelo!

Neka vam se sve dugo čekane želje i željice ostvare u novoj godini.

www.vivatravel.rs

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA