Kako da nosite kapu, a da ne pokvarite frizuru

Više ne morate da se smrzavate da biste imali kosu kakvu želite. Evo kako da vam kapa ne upropasti frizuru

  • 2

Većinu žena nerviraju kape, a najviše zbog toga što im slepe kosu i od njihove frizure ne ostane apsolutno ništa. Ovo nije nerešiv problem, a mi smo se raspitali kako možete da budete zadovoljni, čak i sa kapom na glavi.

NISAM PRALA KOSU ŠAMPONOM GODINU DANA: Kad budete videli kako ona izgleda, biće vam sve jasno (FOTO)

Čim počne hladno vreme ljudi se umotavaju od glave do pete, što najviše smeta ženama koje vode računa o svom izgledu. To je razumljivo, jer kada uložite vreme u sređivanje sebe, a najviše svoje frizure, onda želite da sve bude na svom mestu, bar taj jedan dan.

Ovih dana je napolju prilično hladno, a i vlažnost je velika, pa se svuda mogu videti dame sa šeširima i kapama na glavi.

Te iste dame provedu vreme fenirajući kosu i nameštajući šiške, a to se raspadne za samo pet sekundi po izlasku iz kuće, pa zato nije ni čudo što su neraspoložene. Vlaga im izvije kosu totalno nepravilno, vetar ih raščupa, a kapa, koju nose da bi se zaštitile od hladnoće, potpuno im slepi šiške i sve one dlake koje su se našle pod njom.

Foto-ilustracija: Pixabay.com Foto-ilustracija: Pixabay.com

U ovom slučaju, ženama može da krene para na uši.

Da se to ne bi desilo i da biste mogli da uživate u predstojećim zimskim danima, raspitali smo se i shvatili da postoje načini i da nosite kapu i da imate frizuru.

- U toku hladnog vremena, trebalo bi da se opredelite za neobavezne frizure. Najbolje i najpraktičnije rešenje je kratka kosa i njoj prilagođene frizure. Kada skinete kapu, ovakvu kosu možete da razbarušite u dva poteza - savetuje Marijana Matić, frizer, šminker i kozmetičar.

Foto-ilustracija: Pixabay.com Foto-ilustracija: Pixabay.com

Evo u čemu grešite kada se farbate kod kuće

Međutim, mnoge žene nisu spemne da se rastanu od svoje duge kose i njima je potrebno neko drugo rešenje.

- Kosa se na vlažnom vremenu ukovrdža ili razleti, pa za one koji vole pravilne lokne predlažem šišanje na stepenasto i korišćenje krema za lokne pri pravljenju frizura - kaže Marijana.

- Ipak, ako želite ravnu kosu, a ne možete da je spasete od kovrdžanja, predlog je da stavite keratin, čime negujete i oporavljate kosu, dok istovremeno osiguravate ravnu dlaku - dodaje Marijana, koja objašnjava da ne bi trebalo koristiti lak za kosu, jer se ona tako lepi.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Marijana kaže da bi u hladnim danima svaka žena trebalo da se podvrgne tretmanu dubinskog hranjenja kose.

Razmislite kakvu kosu želite, pridržavajte se ovih saveta i sigurni smo da kapa više neće biti vaš najgori neprijatelj.

Pogledajte kako da napravite talase u kosi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA