≫ 

Da li je zdravo da trudnica jede za dvoje?

Žene u drugom stanju mogu da pojedu mnogo, i to baš mnogo. Niko im to ne brani, ali postavlja se pitanje kako to utiče na zdravlje bebe

  • 3

Mnoge žene vode računa da se ne ugoje više od propisane težine u trudnoći. Veliki je broj studija koje su istraživale da li ugrožavate zdravlje ploda ako jedete za dvoje tokom drugog stanja, ali najnovija je i najinteresantnija.

Imate preko trideset godina? Znate li kolike su vam šanse da zatrudnite?

Da li može da se zatrudni tokom menstruacije?

Do skoro su istraživanja upozoravala žene u trudnoći da vode računa o svojoj ishrani, jer prekomerna gojaznost utiče na zdravlje njihovih beba.

Međutim, najnovije istraživanje rađeno na univerzitetu u Aberdinu pokazuje da gojenje tokom drugog stanja u velikoj većini slučajeva nema nikakve veze sa dugoročnim zdravljem dece.

U ovo se naravno ne ubraja ekstremna gojaznost koja se vezuje za stanja i pre trudnoće, piše Daily Mail.

Foto-ilustracija: pixabay.com Foto-ilustracija: pixabay.com

Istraživači su analizirali podatke o dobijanju kilograma 3.781 žene tokom graviditeta, i to u petiodu između 1950. i 1956. godine, kao i podatke o zdravstvenom razvoju tada rođene dece sve do 2011.

Vođa studije dr Sohini Batačarja tvrdi da gojaznost majki u trudnoći ima jako mali ili nikakav uticaj na srčani udar, moždani udar ili smrt pre 60 godine njihovih potomaka.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

- Zdravlje tih ljudi je skoro 100 odsto određeno načinom života koji su vodili - obrazlaže nalaze istraživanja dr Batačarja.

Dakle, ova studija dokazuje da ne postoji direktna povezanost između majčine težine u trudnoći i oboljenja krvnih sudova njihove dece, kao ni povezanost sa preranom smrću potomaka.

Pogledajte sledeći prilog koji opisuje šta je glavni krivac za sterilitet i rak kod žena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • esma

    23. januar 2017 | 13:41

    U trudnoci mora da se vodi racuna o kvalitetnoj ishrani i da se ne stresira organizam ,a samim tim i beba oskudnom ishranom jer najcesci problem trudnica je bila losa krvna slika koju su nadomestavali tabletama sto je pogresan korak.Ekstremna gojaznost trudnica nije bila rezultata obilne ishrane vec losih navika i preteranog sedenja.Od 10- 16 kg je optimalni broj kilograma koji se smatra adekvatnim .Nikada nisam vodila racuna u trudnoci ,jela sam najvise grepfurt ,a i meso -teletinu i izuzetni rezultati krvi su mi bili,

  • PP

    23. januar 2017 | 09:12

    Uuiii

  • Kv

    23. januar 2017 | 09:11

    Sto ga ne pustiste da isprica do kraja bas ono sto bi trebalo svi da znamo u vezi sterliteta!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA