≫ 

Ako su vam ove dve fotografije iste - onda imate ozbiljan problem sa očima (FOTO)

Ako vam ove slike izgledaju identično, trebalo bi da posetite lekara jer patite od stanja koje može da ugrozi vaš, i život drugih

  • 3

Na ovoj fotografiji nalazi se slika sa normalnim bojama na levoj strani, dok je ona na desnoj izmenjena i prikazuje boje kako ih vidi osoba sa deuteranopijom - ako su vam obe slike identične - trebalo bi da posetite lekara jer imate problem sa očima i patite od deuteranopije.

Ako odmah posle ručka odremate sat vremena - učinićete neverovatnu stvar za vaše zdravlje

Jutarnje navike koje će vam produžiti život

Ispod pročitajte šta je deuteranopija i koliko je opasna.

Telegraf.rs/Wikipedia Telegraf.rs/Wikipedia

U slučaju da ne vidite razliku, postoji velika šansa da i vi patite od ovog poremećaja i trebalo bi da posetite lekara koji bi mogao da vas pošalje na posebnu korekciju kako bi videli boje bolje jer daltonizam može biti opasan prilikom vožnje zbog nemogućnosti razlikovanja boja na semaforima i saobraćajnim znakovima.

Deuteranopija je najčešći oblik daltonizma i pogađa 6 odsto muške populacije.

Kada pogledate spektar boja koje vidi osoba sa ovim poremećajem primetićete da su one drugačije od onoga kako ih vide drugi ljudi. Glavni problem za njih predstavljaju zelena i crvena boja, a drugačije vide i sive, ljubičaste i plave nijanse.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA