≫ 

Zaobiđite antibiotike zbog bola u grlu: Ovo su prirodni recepti za brže izlečenje (FOTO)

U Ruskom lekaru, magazinu Srpskog telegrafa, otkrijte najefikasnije metode za izlečenje

  • 0

Srpski telegraf svojim čitaocima danas poklanja ikonu prosvetitelja Svetog Save i dodatak o zdravlju "Ruski lekar".

GRGOLJITE: Ove lekovite vodice će izlečiti i najuporniju upalu grla! (RECEPTI)

U Ruskom lekaru otkrijte najefikasnije metode za izlečenje bolnog grla.

Napici od listova maline, sage i jabukovog sirćeta samo su neki prirodnih lekova koji se koriste za ispiranje kod prehlade i koji mogu pomoći u bržem izlečenju. Upala grla jedna je od najčešćih boljki tokom zime. Kada su bolovi izazvani virusom, oni se obično povuku za nekoliko dana. Međutim, ako je bolno grlo posledica bakterijske infekcije, onda takvo stanje može trajati dosta duže i razviti ozbiljnije tegobe. U tom slučaju obavezni su antibiotici.

Ako imate upalu grla, bili ste kod lekara, a on vam nije savetovao upotrebu antibiotika, možete da probate neki od prirodnih lekova za grlo.

Printskrin: Srpski telegraf Printskrin: Srpski telegraf

Ruska lekarka Stilidi Elena Igorevna kaže da se bolovi u grlu, bilo da potiču od virusne ili bakterijske infekcije, ne mogu preležati na nogama.

- Zdrav razum nalaže da se mora ostati u krevetu ili bar da se pacijent ne izlaže većem naporu. Dok su bolesni, pacijenti mogu da pripreme tečnosti za ispiranje grla koje će im pomoći da umanje bolove i upalu. Jedan od narodnih recepata je čaj od listova maline. Sipajte u čašu ključale vode dve kašičice suvog lišća, sačekajte 10 minuta, a zatim procedite. Ostavite da se ohladi. Ukoliko imate groznicu, ispiranje se može koristiti kao antipiretičko piće. Nemojte piti tečnost koju koristite za ispiranje - objašnjava Igorevna.

Nastavak pročitajte u "Ruskom lekaru", specijalnom dodatku o zdravlju "Srpskog telegrafa".

Pored toga, saznajte kako da se zauvek rešite hrkanja i otkrijte kako da spremite ukusnu hranu koja utiče na dobro raspoloženje.

Na poklon dobijate i ikonu prosvetitelja Svetog Save.

Printskrin: Srpski telegraf Printskrin: Srpski telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA