Imaju 100 godina, u braku su 78, a njihov recept za večnu ljubav ima samo 2 sastojka! (FOTO)

Mori i Beti Markof proveli su skoro osam decenija u braku i još se vole, mada oni više vole da kažu da se brinu jedno o drugom i iznad svega - poštuju

  • 7

Ovaj par stogodišnjaka u braku je skoro osam decenija, a sada je odlučio da celom svetu otkrije tajnu za dugotajan i srećan brak - uprkos tome što jedno drugom nikada nisu rekli "Volim te".

Baka Mildred ima 103 godine, a tajna njene dugovečnosti će vas oduševiti! (VIDEO)

Baka Ema je doživela 117. godinu života! Njena tajna je u ovoj stvari koju jede SVAKI DAN (FOTO) (VIDEO)

Mori i Beti Markof iz Los Anđelesa u braku su tačno 78 godina i kažu da za uspešnu bračnu zajednicu ne postoji neka velika tajna, ništa drugo osim tolerancije i poštovanja.

- Samo ne treba dozvoliti da se svako nezadovoljstvo pretvori u ljutnju. Tolerancija i poštovanje. Mori nikada nije koristio reč "ljubav", ja jesam, ali i oboje smo preduzimali akcije u skladu sa ljubavlju - izjavila je Beti (100) za Observer, a prenosi Independent.

A post shared by Karsten Thormaehlen on

Kada je Mori (103) upitan zašto nikada nije rekao svojoj ženi da je voli, odgovorio je: - Za mene je ljubav posesivna, ona kontroliše i zahteva. Reč koju bih ja radije koristio jeste "briga". Brinete se o ljudima. Briga za mene ima mnogo dublje značenje.

A zatim je dodao: - Ljubav je ezoterična reč. A ljudi je često korsite da označe nešto što vole da rade rukama, na primer volim da igram tenis itd. Ja sam stalno grlio i stalno ljubio Beti, bilo mi je mnogo stalo do nje.

Ovaj par venčao se u Njujorku 1938. godine, a sada će se pojaviti u knjizi nemačkog fotografa Karsten Tormelen "Stariti dostojanstveno", koja dokumentuje priče stogodišnjaka.

Oni su jedini par koji se pojavljuje u knjizi i kažu je čudno nadživeti sve u svojoj zajednici.

Mori smatra da je to tako retko i svima poručuje: - Mi smo veoma srećni. Najbolje što mogu svima da poželim jeste naša sreća.

A post shared by Karsten Thormaehlen on

Naravno, telo ima ograničen rok trajanja. Mori je preživeo srčani udar dan pre svog 99. rođendana, kada mu je ugrađen pejsmejker, ali i on Beti imaju neobičnu životnu energiju i vitalnost, što verovatno duguju i zdravoj ishrani: Beti i dalje pohađa kurs za pripremanje obroka od proteina i povrća.

I najvažnije: par već nekoliko decenija svakoga dana pre doručka ide u šetnju oko jezera.

Oni kažu da je jedna od najčudnijih stvari vezana za starenje kada vaša deca postanu penzioneri. Njihova ćerka živi u istom bloku kao i oni, tako da kad jedno od njih umre, ono drugo neće biti samo.

- Posle 78 godina mogu da kažem da nismo napravili grešku. Imali smo svoje uspone i padove, ali još uvek smo ovde, i to zajedno - priča Mori držeći ruku na kolenu svoje supruge.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marija

    14. februar 2017 | 18:02

    Imali su ono nešto što se nemoze opisati. Čestitam vam!

  • Baba

    14. februar 2017 | 19:38

    Neka vam Bog podari još puno vremena!!!!

  • Belasica

    14. februar 2017 | 14:09

    Da ste živi, zdravi, srećni i veseli, da Bog da i 100 godišnjica braka slavili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA