≫ 

Koji ste vi? Postoje 4 tipa ličnosti na poslu, a samo jednom je zagarantovan uspeh

Ovo su četiri tipa ličnosti koje ćete najčešće sresti na poslu od kojih zavisi da li ćete na poslu doživeti uspeh ili neuspeh

  • 0

U velikim firmama postoje tipovi ličnosti, koji imaju različit stil komuniciranja. Svaki tip ličnosti ima prednosti i mogućnosti za razvoj, ali i mane. Te mane su "Ahilove tetive", koje nas ograničavaju u komunikaciji i onemogućavaju da radimo sa drugima na optimalnom nivou. Kako biste ostvarili pravi timski duh, važno je da razumete stil komuniciranja svakoga ponaosob, kao i sopstveni.

 

Sanjali ste seks sa kolegom sa posla? Evo šta to TAČNO znači - i neće vam se svideti

 

ŽELITE POSAO? Ne napuštajte intervju, a da niste postavili ova 3 pitanja!

 

Lider

 

Ovaj ti pličnosti je zadužen za postizanje rezultata. On je u stanju da vidi širi sliku, ali i da se fokusira na sitne detalje.  Oni su stalno u pokretu, žele da sve bude urađeno kako treba i komuniciraju jasnim, svedenim jezikom koji može učiniti da izgledaju kao da naređuju. Međutim, to je sve zbog njihove prirodne težnje da budu direktni i da vas požuruju iako nisu vaši šefovi.

 

Foto: Profimedia/Tetra Images

 

Ponekad znaju da budu previše direktni i agresivni, nemaju osećanje za potrebe drugih. Njima je posao na prvom mestu. Teška osoba, često ne sluša sagovornika. Njihova jedina želja je da posao bude završen. Nedostaje im timski rad što demorališe ostale zaposlene.

 

Društveni tip

 

Zbližavanje sa ljudima je najveći prioritet ovakvom tipu ličnosti. Od svih tipova, oni su najbolji u komunikaciji. Oni su samosvesni i lakše mogu da se povežu sa sva tri komunikacijska stila. Oni su odlične vođe, a po prirodi vole da neguju i čuvaju druge ljude. Ovo je veoma važno da zapamtite ako ste u šefovskoj poziciji. Društveni komunikatori više vole poslove koji uključuju visok stepen društvene interakcije.

 

Foto-ilustracija: Profimedia

 

Ne žele da budu sami na poslu. Najčešće rade u prodaji, ljudskim resursima, obuci... Izbegavaju konflikte i sve probleme čuvaju u sebi. Imaju tendenciju da potrebe drugih stave ispred sebe i znaju da budu osetljivi na kritiku. Često vuku popularne poteze, pre pravih.

 

Slobodnjak 

 

Ne vole kad ih neko sputava, zalažu se za slobodu i avanturu. Vole nova iskustv, žude za uzbuđenjem u svim sferama - na poslu, kod kuće, u igri. Od njih ste možda čuli: "Ti radi svoje, ja ću svoje". Oni postavljaju i postižu ambiciozne ciljeve i ne vole da im neko kaže "ne možeš". Vole zabavu i veoma brzo i lako se prilagođavaju novim situacijama, a najbolji su u kriznim vremenima jer su tad najkreativniji.

 

Foto-ilustracija: Profimedia

 

Foto-ilustracija: Profimedia

 

Nemoguće ih je vezati za stadardne poslove i radno vreme od 9 do 17 sati. Obično rade kao glumci ili zabavljači. Nedostaje im disciplina, moogu da budu neorganizovani. Često im nešto postane dosadno brzo, žekle nešto da promene iz hira, počinju mnogo poslova, a završe tek nekoliko.

 

Tip zadatka

 

Izuzetno su posvećni poslu, veoma su vredni, precizni, detaljni i na njih se možete osloniti. Komuniciraju sa kolegama samo sa jednom namerom: da završe posao i da ga završe kako treba. Teško reaguju na promene, potreba za strukturom čini ih previše krutim i nefleksibilnim. Mogu biti previše zahtevni prema drugima zbog čega često dolaze u konflikt sa saradnicima.

 

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA