≫ 

3 NAJVAŽNIJA pravila ishrane FRANCUSKINJA koja svaka majka MORA da zna

Važne stvari koje možemo da naučimo od Fancuskinja o zdravoj ishrani dece

  • 4

Poznato je da se Francuskinje zdravo hrane, imaju savšren ten ili liniju, međutim, ali malo ko zna da su navike zaslužne za to stekle kao deca.

7 stvari koje vam niko neće reći kada dobijete bebu - a MORATE da ih znate

Kada fizički kažnjavate decu - učite ih ovih 7 LOŠIH stvari

Ovo su 3 najvažnija pravila u vezi hrane koja majke u Francuskoj uče svoju decu:

Sedi

Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak Foto-ilustracija: Profimedia/Wavebreak

Francuske mame naglašavaju značaj fokusiranja na hranu svaki put kada jedemo. Mnogi od nas se radije odlučuju za multitasking - kombinujemo jedenje hrane sa šetnjom, vožnjom i digitalnim ekranima.

Francuskinje znaju da se jede za stolom, a ne ispred televizora. Tek kada njihova deca zavšre sa obrokom, mogu da idu da rade druge stvari.

Kada se kuhinja zatvori, zatvorena je

Polse večere nema grickanja. Iako mnogi roditelji dozvoljavaju svojoj deci grickalice i slatkiše između obroka, u Francuskoj se majke drži tri obroka dnevno - i ponekada deci daju lagani obrok popodne nakon škole.

Kuvajte

Razgovarajte sa decom o hrani na uzbudljiv način jer su deca željna znanja. Govorite im o sastojcima i kako se određene stvari prave. Neka vam pomažu često u kuhinji i posmatraju šta vi to tačno radite da hrana svaki put bude veoma uksuna.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aat

    30. april 2017 | 14:19

    Glupost nevidjena !!! Živim u Francuskoj i znam o čemu pričam. Francuskinje ne kuvaju. Nihovi najčešći obroci su špagete sa sunkom ili piletina sa čipsom. To je sto se tiče kuvanja, posle ide sir i na kraju desert, uglavnom voćni jogurt ili kiselo mleko sa šećerom ili dzemom. Ako u francuskoj neko kuva svojoj deci, onda su to stranci, mi, arapi, itd.

  • SRB

    30. april 2017 | 13:56

    Francuzi se vecinom hrane po restoranima

  • Ella.fr

    30. april 2017 | 19:40

    Francuzi ne kuvaju ,francuskinje pogotovo ne zalaze u kuhinje ,dodjite ovde u fr.pa se sami uverite kakve su kuvarice francuskinje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA