≫ 

Ova 4 razloga za svađu govore u kakvoj ste vezi

Svađa može da bude zdrava ako je povod za nju uvek drugačiji

  • 1

Svađe su normalna pojava u svakoj vezi. Najčešće su u pitanju neke sitnice, mada ima i krupnih stvari koje za ishod imaju prekid veze.

OVO SVAKA ŽENA MORA DA ZNA: Kako da naterate svog muškarca da vam pomogne u kući pre nego što poludite

Formula za uspešan ljubavni život je 80/20 - i radi 100%

Prema rečima dr Kimberli Mofit, stručnjaka za veze iz Toronta, svađa može da bude i zdrava ako je uvek drugi razlog za istu.

Kada se dvoje ljudi u vezi svađaju oko istih stvari, bez mogućnosti da pronađu rešenje, trebalo bi da se zapitaju ima li svrhe nastaviti takvu vezu. U suštini svađe dosta toga govore, pa i o vašoj vezi.

Ovo su 4 najčešća razloga za svađu:

Svađe oko novca

Ukoliko se konstantno svađate oko novca, moguće da je u pitanju različito gledanje na ono što želite od života. Uglavno se misli da su svađe ovog tipa zbog nedostatka novca.

Zapravo radi se o tome da partneri imaju različite sisteme vrednosti i različite prioritete u životu.

Rešenje je u zajedničkom planiranju i određivanju prioriteta. Kompromis tu igra ključnu ulogu. Ako i to ne dovede do rešenja, potražite porodičnog terapeuta kao bi vam pomogao da prevaziđete neprijatnu situaciju.

 

Foto-ilustracija: Profimedia/CandyBox Foto-ilustracija: Profimedia/CandyBox

Svađe oko kućnih poslova

Ovo je jedna od najčešćih svađa. Ako partnera stalno podsećate da uradi jednu istu stvar, on bi trebao da radi na tome da vas pažljivije sluša. Ukoliko mu je dovoljno stalo, ozbiljno će se time pozabaviti.

Rešenje bi moglo bitu u tome da partneru objasnite šta je problem, kako se zbog toga osećate i zamolite ga da zajedno to rešite.

Svađe oko porodice

Kada se previše borite za porodicu, druga strana će imati osećaj da manje vredi. Na primer, ako ona veoma često provodi vreme sa svojom porodicom, a on sa svojom neuporedivo manje. Rešenje je u razgovoru i balansu.

Naravno da je i drugoj strani porodica važna, i da ne treba da se lišava viđanja sa njom, jer bi se zbog togao osećala loše.

Svađe oko seksa

To su uglavnom svađe oko toga koliko često treba da imaju seks ili koje poze da koriste. U svakom slučaju o tome treba razgovarati, šta kome odgovara, koliko često i slično.

U toku predigre ili samog seksa ne bi trebalo o tome da pričate sa partnerom. Za to ipak odaberite neki drugi trenutak i pokušajte da nađete zajedničko rešenje.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA