Ceo život ste pogrešno merili krvni pritisak - evo koju ruku MORATE da koristite

Krvni pritsak je veoma važan indikator našeg zdravlja i zato je bitno da za njegovo merenje koristite pravu ruku

  • 5

Rezultati koje dobijamo kada merimo krvni pritisak lekarima mogu da ukažu na ozbiljne zdravstvene probleme, a kako bi njihova dijagnoza mogla da bude što preciznija, od ključnog je značaja da pri merenju krvnog pritiska koristimo pravu ruku.

Evo koliko stvarno iznosi NORMALAN KRVNI PRITISAK za vaše godine

365 dana je jeo RIBU kako bi video da li je zaista toliko ZDRAVA - a rezultati su ga ŠOKIRALI (VIDEO)

Sistolički krvni pritisak (gornji broj) je viši na levoj ruci zbog toga što je ona bliža srčanoj komori koja pumpa krv i to je razlog zašto je taj pritisak koji stvara srce reprezentativniji.

Diastolički krvni pritisak (donji broj) predstavlja preostali/minimalan krvni pritisak u krvnim sudovima između otkucaja srca. Ovaj broj bi trebalo da bude sličan na obe ruke jer nije direktan rezultat pumpanja srca.

Foto: A. Nalbantjan Foto: A. Nalbantjan

Diastolički krvni pritisak je važniji jer pokazuje pritisak u arterijama koji srce mora da ispumpa kako bi izbacilo krv. Ako je viši, srce je pod većim pritiskom kada ispumpava krv.

Takođe, leva ruka se uglavnom koristi za merenje krvnog pritiska zbog standardizacije i lakšeg praćenja promena u krvnom pritisku koji mori da se uvek meri na isti način i isto vreme dana.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA