FRANCUSKI PARADOKS: Ceo život jedu MASNU HRANU i zdravi su - evo u čemu njihova je TAJNA

U ishrani francuzi najčešće koriste proteine životinjskog porekla, kao što su goveđe i svinjsko meso, sireve i vina

  • 8

Već decenijama francuska kombinacija hrane sa visokim sadržajem masti i niskom stopom srčanih oboljenja, zbunjuje i revoltira stručnjake.

Počela je da jede samo MASNU HRANU i doživela TRANSFORMACIJU koju nije mogla ni da zamisli

ODGOVOR na ovo MORA da zna svaka žena: Da li je ZDRAVIJE držati puter u frižideru ili van njega?

Nova studija je pokazala, da bi ova namirnica, za koju se smatralo da nije zdrava, mogla biti uzročnik - sir.

Francuski paradoks, fenomen po kome francuzi u ishrani koriste mnogo više životinjskih namirnica i zasićenih masti, ali imaju neuporedivo manju stopu smrtnosti od kardiovaskularnih oboljenja od amerikanaca.

Smatra se da je način ishrane ključ svega, sir na prvom mestu. Oni koriste proteine životinjskog porekla, kao što su goveđe i svinjsko meso, sir, od alkohola vina najviše, maslac i ulje.

Foto-ilustracija: Profimedia Foto-ilustracija: Profimedia

Francuski paradoks zapravo ukazuje na to koliko se malo zna o vezi zasićenih masti i procesima u organizmu.

Nauka ponekad može da bude prilično brutalna. Tako se nova studija, koju je predvodila Hane Bertram, naučnica sa Orus Univerziteta iz Danske, bavila analizom uzorka urina i fekalija ljudi koji jedu mlečne proizvode i ljudi koji ih ne jedu.

Kod onih koji jedu mlačne proizvode pronađena je veća koncentracija buterne kiseline, a upravo je butirat (buterna kiselina) odgovorna za smanjenje gojaznosti, samim tim i  za smanjenje kardiovaskularnih oboljenja.

Prema onome što je studija pokazala, ne znači da se sir i mlečni proizvodi mogu konzumirati u neograničenim količinama, već bi ga trebalo jesti umereno.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Paris

    25. maj 2017 | 17:59

    To su ljudi koji ne znaju sta je stres i siromastvo, to je kljuc svega.

  • Nevena

    25. maj 2017 | 20:13

    Mislim da je to iz raloga što imaju namirnice vrhunskog kvaliteta. Svaki dan jedu najkvalitetnije hlebove, sireve, a i svi jedu krvave odreske mesa što znači da hrana nije previše termički obrađena. Ljudi se hrane u vrhunskim restoranima i poštuje se pravilo ručanja na vreme. Kod nas ljudi ne jedu da bi živeli već žive da bi jeli. To nema veze sa finansijskom situacijom već sa shvatanjem života. Bitnije nam je koje ćemo ulje staviti u automobil ili koje ćemo cigare pušiti nego da li ćemo doručkovati kvalitetan ili nekvalitetan obrok. Francuzi kao i Italijani su veliki hedonisti i uvek su se trudili da im svaki trenutak bude skladan i prijatan. Kako oni iz sela, tako i ovi po gradovima. S truge strane narod u Srbiji je kao nekakav kamion. Pojede dva premasna bureka i ide na mešalicu, oni to zovu život, nije kao da nisu imali izbor.

  • Mix

    25. maj 2017 | 19:20

    Srbi gladni,a umiru od srca ,sloga i raka.....ubi nas beda i sirotinja!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA