≫ 

OHLADITE VRELO PIVO za samo 10 minuta uz pomoć vode, leda i SOLI

Sjajan trik za pivopije i sve one, koji ne mogu da dočekaju da se ohladi omiljeno alkoholno piće od kvasca, hmelja, ječma i vode

  • 3

Jedna od dilema kada dođe toplo vreme je kako na najbolji i najbrži naćin rashladiti pivo. Staviti ga u frižider i čekati večnost da se ohladi ili rizikovati da se zaledi odlaganjem u zamrzivač?

 Evo kako da ohladite pivo BEZ FRIŽIDERA (VIDEO)

Pet načina da vam pivo ostane hladno čitav dan! (FOTO) (VIDEO)

Ovako ćete rashladiti pivo za sekund i to pomoću nečega što košta manje od 1 dinar (VIDEO)

Ni jedno, ni drugo. "Metro" predlaže da uzmete činiju punu vode, leda i soli, koja će rashladiti vaše piće za samo 10 minuta.

Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Poenta ovog trika je da slana voda mrzne na nižoj temperaturi od obične vode. Dodavanje soli snižava se temperatura vode, što znači da će se voda rashladiti brže nego što bi se inače ohladila.

Postupak

Napunite činiju vodom, dodajte kockice leda unutra, zatim limenke ili flaše, ali pazite da ne potonu na dno. Najbolji da stavite pola vode i pola leda. Pospite šaku kuhinjske soli po ledu. Postavite piće u slani ledeni rastvor i povremeno promešajte. Mešanjem ćete dodatno ubrzati proces.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    2. jun 2017 | 16:33

    Poprskaj flasu,limenku,staklenu flasu,komprimiranim vazduhom u spreju namenjenom za izduvavanje prasine iz elektronike!!! Za 10 sekundi 2 litra piva je led ledeni?! Ambalaza mora da bude mokra?!

  • Goran

    2. jun 2017 | 16:41

    Uh mudrosti...Ali 90% domacinstava u Srbiji postoje samo one plastike sa ledom sa cim se ni tri case nekog pića ne mogu ohladiti.

  • Majka

    2. jun 2017 | 23:22

    Kuhinjsku papirnu salvetu ukvasite pa tako mokru uvijete oko flaše ili limenke. Stavite 10 min.. u zamrzivač i verujete mi na reč da će pivo biti hladno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA