Žene stare pre vremena, a muškarcima preti Alchajmer - ako primetite ovo u vodi iz česme odmah reagujte!

Jedan od glavnih problema sa kojim se suočava gradsko stanovništvo je prisustvo gvožđa (Fe) i pratećeg mangana (Mn) u vodi

  • 1

Višak gvožđa u vodi karakteriše se neprijatnim oporim ukusom. Kada se takva voda kuva na dnu i zidovima  posude formira se talog rđe, a u nekim slučajevima površina vode je prekrivena karakterističnim filmom u duginim bojama.

Bela sanitarija posle kontakta sa vodom koja sadrži povećanu količinu gvožđa dobija crvenkastu nijansu koju je veoma teško očistiti.

Prilikom upotrebe vode sa povećanim sadržajem gvožđa u ljudskom organizmu se razvijaju alergijske reakcije, pad imuniteta što dovodi do ubrzanja procesa starenja.

Prilikom upotrebe vode sa velikim sadržajem mangana ljudski organizam je izložen hroničnom trovanju, osnovni znaci su inhibicija rasta, gubitak apetita i drugi problemi.  Kod muškaraca to može dovesti do  smanjenja potencije i razvoja Alchajmerove bolesti.

Da bi se izbegle negativne posledice obavezano  je uklanjanje gvožđa i mangana iz vode.

Kompanija GEYSER ima za vas rešenje!

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Metode prečišćavanja vode koja sadrži gvožđe i mangan

Za  prečišćenje vode od gvožđa i mangana, potrebno je  kupiti filter za uklanjanje gvožđa. Voda sa ovim nečistoćama mora biti prečišćena kako za tehničke svrhe tako i  za piće.

Za tu svrhu koristi se:

Deferizacija: reagentna, bez reagentna, aeracija.

Omekšavanje vode pomoću jonoizmenjivačke smole.

Reverzno osmozni sistemi  za prečišćavanje vode od povećane mineralizacije.

Mehaničko prečišćavanje od nerastvorljivog gvožđa –mrežasti filter, filter za tanko mehaničko prečišćavanje, sedimentni bulk filter za mehaničko prečišćavanje.

Kompanija Geyser je razvila višestruka rešenja za prečišćavanje vode u zavisnosti od njenog sastava i drugih parametara.

U slučaju zapaženja u domaćinstvu vode sa povećanim koncentracijom gvožđa (talog rđe na beloj sanitariji, taloge rđe na grejnim elementima) za pijaću vodu, preporučuje se upotreba:

Filteri za slavine: Geyser Vita, Geyser Euro

Filterski bokali sa filterskim uložcima: 503;

Stacionarni filteri (montiraju se ispod sudopere): Geyser Klasik, Geyser 3К Luks, Geyser Bio 341, Geyser Ultra Bio 441;

Membranski filteri: Geyser Prestiž, Geyser Nanotek.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA