Evo šta profilna slika govori o vama

Pre nego što odlučite da promenite profilnu sliku na Fejsbuku, razmislite dobro koju ćete izabrati, jer svaka ima neku skrivenu poruku

  • 0

Društvene mreže mogu da otkriju mnogo toga o nama, ali više ćete saznati o nekoj osobi na osnovu toga šta piše i s kime stupa u kontakt, saopštili su istraživači.

Šta fali roditeljima koji kače dečje knjižice sa svim peticama? Da li leče frustracije ili ispunjavaju svoje ambicije

Znate da vas Facebook špijunira, ali sada počinje da radi nešto što bi moglo da vam uništi život!

Ipak, bez obozira na sadržaj na zidu (Wall), veoma lako i sa dosta preciznosti možete doneti sud o nekom samo ako pogledate kakva mu je profilna slika, tvrdi studija, koja je sprovedena na više od 66.000 korisnika Fejsbuka, Instagrama i Tvitera.

Evo kako da prepoznate svaki od pet glavnih osobina ljudi, koji su aktivni na društvenim mrežama.

1. Otvorenost

Korisnici koji su otvoreniji i radoznali najverovatnije će imate profilnu sliku sa nečim što nije samo njihovo lice, pokazujući neku vrstu buntovnosti u odnosu na ono šta se od njih očekuje. Njihove fotografije su obično dobrog kvaliteta. Sliku sa licem pre će da okače oni koji nose naočare za vid i češće na njima pokazuju negaitivne emocije nego pozitivne.

Foto: Pixabay, Profimedia Foto: Pixabay, Profimedia

2. Savest

Savesne osobe sklone su planiranom ponašanju i samodisciplini. Njihove profilne slike najverovatnije će imati jedno lice, što ukazuje na tendenciju da su prihvatili očekivan vid ponašanja.

Njihove fotografije imaju više boja, prirodne su, svetle i obično biraju one na kojima će izgledati starije. Njihove fotografije izražavaju emocije, koje nisu pokazatelj stvarnog života, ali veruje se da su posledice očekivanog ponašanja, po kojem bi svi trebalo da se smejemo i budemo dobro raspoloženi, otkrivaju psiholozi.

3. Ekstrovertnost

Ektrovertne osobe imaju običaj da kače šarene slike, na kojima se pojavljuje više ljudi. Često izgledaju mlađe na njima ili se slikaju sa mladima. Retko ćete ih videti sa naočarima za vid.

 4. Pristajanje

Ove osobe odlikuje socijalna kohezija i saradnja. Često imaju fotografije svog lica, koje su svetle, ali imaju tendenciju i da budu zamućene. Njihove fotografije imaju više pozitivnih emocija nego negativnih.

5. Neurotičnost

Ova osobina je povezana sa negativnim emocijama i emocionalnom nestabilnosti. Osoba koja pripada ovoj grupi neće imati šarene, vedre slike, već će najverovatnije kačiti one, koje izražavaju negativne emocije. Profilne slike obično ne podrazumevaju lice i na njima ne možete ništa saznati kada su emocije u pitanju.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy, pixabay.com Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy, pixabay.com

Ako kao profilnu sliku držite sliku deteta, stručnjaci tvrde da je to dete jedina stvar koju ste postigli u životu. Bili ste nekad zabavni, imali ste puno prijatelja i bogat društveni život, a sada pričate o pelenama, kašicama, bolestima.

Dosta ljudi kao profilnu sliku drži neki detalj sa venčanja. Na ovaj način oni žele da pošalju poruku kako su odrasli,  uozbiljili se i da im je brak u potpunosti promenio život. Više nemaju vremena za prijatelje i preokupirani su samo svojom porodicom.

Nemali broj njih se vraća u detinjstvo i poistovećuje sa fotografijama kada su bili deca. To je tip osobe koja misli da je sve u prošlosti bilo bolje nego sada. Slušaju istu muziku, nose sličnu odeću i volite iste stvari kao kad su bili u gimnaziji ili na fakultetu.

Isto je važno za kakav se kadar odlučujete kada birate profilnu sliku. Ako ste poprilično udaljeni od objektiva, to je znak da cenite svoju privatnost. Verovatno ste sramežljivi i rezervisani prema drugima sve dok ih ne upoznate bolje.

Sa druge strane, potrtet slike imaju zrele, odrasle osobe koje su zadovoljne svojim izgledom.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA