ZDRAVA ISHRANA I NA POSLU: Izbegavajte grickalice i čokoladu

Dan vam traje 48 sati i jedva stižete da nešto pojedete ili opet posežete za čokoladicama kako bi održali nivo šećera u krvi dok radite. Evo pet saveta kako se zdravo hraniti i na poslu

  • 0

Radite stresan posao? Dan vam izgleda kao na pokretnoj traci? Bez obzira na okolnosti, ne smete se odreći zdravih prehrambenih navika. Evo pet saveta kako paziti na zdravu ishranu i na poslu.

1.    Doručkujte

 

Važnost zdravog doručka u užurbanom životnim ritmu je velika. Čak i ako ste od onih koji ujutro popiju svoju dozu kafe i to zovu doručkom, pokušajte pojesti sveže voće, jogurt ili pecivo od integralnih žitarica sa kašičicom nezačinjenog maslaca ili putera od kikirikija.

2.    Odmaknite se od radnog stola

 

Neka istraživanja su pokazala da 83 odsto ljudi jedu grickalice za svojih radnim stolom. Umesto da žvaćete šta god vam se nađe pod rukom, odmaknite se od stola, kompjutera i ostalih elektronskih uređaja. Sednite na neko mirno mesto koje gleda u prirodu ili nebo i u miru uživajte u svakom zalogaju.

3.    Pripremite se

 

Kad shvatite da ste ogladneli, ne trčite odmah u najbliži "fast food". Prikupite menije okolnih restorana koji dostavljaju obroke i pregledajte ih unapred. Izdvojite najfinije i najzdravije opcije, tako da kad ogladnite tačno znate koga zvati i što tražiti.

4.    Spremite hranu kod kuće

 

Jedan od najsigurnijih načina da na poslu pojedete zdrav obrok je da ga pripremite kod kuće i ponesete. Zdravi sendvič, hladnu salatu ili povrće koje možete podgrevati u mikrotalasnoj – mislite na to dan pre.

5.    Kontrolirolišite se

 

Oko 14-15 sati mnoge uhvati vučja glad. Pada vam nivo šećera, pospani ste i tražite nešto slatko da vas “digne”. Suzdržite se od čokoladica i birajte zdravije grickalice. Ako baš ne možete da izdržite, nabavite crnu čokoladu (oko 25 grama), što je dovoljno za ceo dan. Kombinujte je sa svežim voćem i dobićete pravu antioksidantnu infuziju.

 

(Telegraf.rs/Index.hr)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA