≫ 

Srpske Missice u poseti muzeju najstarijih parfema na svetu - Dorin Maison Pariz (FOTO) (VIDEO)

Da li ste se nekada pitali gde je nastao prvi parfem i kada? Srpske manekenke Miss Yu kompanije na čelu sa Vesnom De Vinčom su bile u poseti muzeju Dorin u Parizu i ugostio ih je njegov vlasnik lično. Pogledajte kako je ta poseta izgedala...

  • 0

- Posetili smo Šatu, Parisko "Dedinje". Tamo nas je dočekao gradonačelnik i generalni direktor muzeja Dorin Bašar Nazri koji nas je sproveo u fantastičan muzej najstarijih parfema na svetu. Osim njega dočeku je prisustvovao i ambasador Republike Srbije u Francuskoj NJE Rajko Ristić, kao i profesor Najdžel Atkins zamenik gradonačelnika Pariza. Organizator ovog obilaska bila je Vesna De Vinča direktorka Miss Yu kompanije i zahvaljujući njoj bila su nam otvorena vrata za posetu.- kaže nam  Miss Srbije Ivana Trišić

Dorin je prvi parfemski brend osnovan krajem 18.veka. Postoji 53 različite esencije parfema. Cene se kreću od 500 do 4.000 eura i uglavnom su ih kupovale kraljevske porodice.

Zbog ove greške koju sve žene prave parfem brzo izvetri

Foto: Ivana Trišić

Na periferiji Pariza, u okrugu Šatu naći ćete parfemsku kuću Maison Dorin. Ona se trudi da ostane verna duhu originalnih osnivača, dobavljača kraljevskog dvora 1780.godine. To je u isto vreme parfimerija i muzej francuske lepote. Tu možete saznati sve o istoriji, razvoju i promenama u nezi kože i lepote koju je Dorin, uvek avangardna kompanija, inovirala kroz vekove. Divili smo se prahu za šminkanje za muškarce i žene koje se kroz istoriju koriste na bini i u svakodnevnom životu.

Evo koliko tačno traje miris parfema, koliko toaletne, a koliko kolonjske vode kada se namirišete

Foto: Ivana Trišić

Udahnite moderne ili istorijske mirise razvijene od strane kompanije France Ekcellence koja nastoji da sačuva veličinu muzeja Dorin iz tog perioda. Razlikuju se mirisi sa puderastom, voćnom, cvetnom , ljutom, drvenastom notom.  Posebni su Arapski mirisi ,"ruža Sirije". Za ljubavne parove postoji poseban parfem "Ener d'amour pour monsieure et ener d' amour pour madame'. Najprodavaniji parfem ikada je na bazi ruske kože i lavande. Bašar Nasri, genralni direktor Dorina se od 1998.godine u potpunosti posvetio zadatku održavanja ovog izuzetnog brenda, koji u isto vreme predstavlja tradiciju, umetnost i inovacije.

Foto: Ivana Trišić

Tamo se nalazi i bočica najstarijeg parfema na svetu iz vremena Francuske revolucije (1789.-1799.) i ona se nikada ne otvara. Marija Antoaneta je koristila upravo taj parfem i kozmetičke preparate brenda Dorin! Pogledajte u videu iznad kako je izgledala ova poseta!

Foto: Telegraf

(Telegraf.rs/ I.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA