≫ 

Da li ste znali koliko je kafa važna? Kafa je broj jedan napitak po količini antioksidanasa

Ozbiljne studije pokazuju da kafa ima više antioksidanasa nego mnoge grupe hrane

  • 5

Kao dugogodišnjeg i svakodnevnog uživaoca dobre domaće kafe, veoma su me obradovala nova naučna istraživanja koja potvrđuju da kafa ima mnogo antioksidanasa.

Impresivna količina moćnih antioksidanasa pronađena je u kafi. Ozbiljne studije pokazuju da kafa ima više antioksidanasa nego mnoge grupe hrane.

U norveškim i finskim studijama koje se ozbiljno bave zdravom ishranom utvrđeno je da ako popijemo 2 do 4 šoljice kafe, najviše antioksidanasa, i to do 64% unosimo kroz kafu. Pored toga, objavljene su i studije Italije, Francuske, Japana i Španije koje su donele slične rezultate.

Foto: Promo

Istraživanja su pokazala da je kafa broj jedan izvor antiosidansa, jer sirova kafa sadrži hlorogensku kiselinu koja je najmoćniji antioksindans i to kafi obezbeđuje visoke preporuke u ljudskoj ishrani. Ako razmišljate o zdravoj i pravilnoj ishrani sebe i svoje porodice, ako želite da živite na zdrav način ili primenjujete zdrave stilove života, odnedavno je na našem tržištu pravi izbor, novi, jedinstveni proizvod.

Doncafe Green active kafa obogaćena je sa 3% prirodnog ekstrakta sirove kafe i zahvaljujući tome ima čak 30% više antioksidanasa od svih drugih tradicionalnih kafa na domaćem tržištu. Antioksidansi su važni, jer čuvaju naše zdravlje. Svakodnevno se bore sa slobodnim radikalima i stalnim fiziološkim oksidacionim stresom.

Foto: Promo

Kada govorimo o antioksidansima i ishrani, najčešće pominjemo voće ili povrće, a zaboravljamo na napitke. Tu se opet vraćamo kafi, jer je ona odličan izvor antioksidanasa i ima mnogo veći antioksidativni potencijal od crnog i zelenog čaja, kao i kakaa, koji su uobičajeno smatrani zdravim napicima.

Foto: Promo

Uživali smo u kafi, osećali zadovoljstvo, ali često ono "grešno", jer je kafu neopravdano pratio takav glas... Da se kafa suočavala sa brojnim zabludama, pokazuju sva ova najnovija istraživanja i dokazuju nam koliko je kafa značajan napitak, veoma važan u ljudskoj ishrani.

(Telegraf.rs/ Branka Mirković/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pop

    18. maj 2018 | 16:12

    Nema nista bez kompleta!kod Mire,komsinice!posle toga dodje ono najvaznije.Uziva ona,uzivam ja i tako dva do tri puta dnevno.Sutradan!sa terase”komsija”,ajde dodji da se ne oladi...m.Tako godinama a sva zasluga kafi,puna antioksidanata!nista ne rdja sve funkcionise kao svajcarac.Hvala ti kafo!hvala ti Miro.

  • Kosta

    18. maj 2018 | 17:22

    Sve što se kupuje samleveno nije prava kafa.

  • Nikola

    18. maj 2018 | 10:15

    Moguće,ako nije Grand kafa!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA