VEROVALI ILI NE: Žene na dijeti provedu čak 17 godina svog života

Dijete ulaze i izlaze iz mode, jedne je sezone hit Atkins, druge Dukan dijeta, ali jedno se ne menja, čak 90 odsto dama je barem jednom u životu pokušalo da smrša

  • 0

Istraživanje je pokazalo da će prosečna žena tokom svog života biti na nekoj vrsti dijete čak 9,1 put, a stručnjaci su izračunali i to da pripadnice lepšeg pola u proseku potroše neverovatnih 17 godina svog života pazeći na ishranu.

Od onih koje su verne strogim režimima ishrane, tokom svog životnog veka pokušaće da smršaju više od devet puta. Istraživanje je, takođe, pokazalo da se većina dama podvrgava dijetama dva puta godišnje.

Statistika otkriva da prosečna žena živi oko 82 godine i da u proseku ima 69 kilograma, pa tako, ako započne s dijetama u 18. godini pokušavaće da smrša 9,1 put, a ako na dijeti provede sedam nedelja dva puta godišnje, na raznoraznim dijetama potrošiće 17,2 godine.

- Na dijetu je lako odlučiti se kad postoji neka posebna prilika ili kad se ne osećamo zadovoljno svojim izgledom. Međutim, održavanje dijete i gubljenje kilograma težak je zadatak koji zahteva ozbiljnu posvećenost – izjavio je Kevin Doren, osnivač kompanije "Chef of Diet Chef" koja je sprovela ovo istraživanje.

Preuska odeća predstavlja jedan od glavnih motiva za dijetu (52 odsto), ali ljubav prema hrani (35 odsto) i nedostatak volje (33 odsto) glavni su razlozi što pokušaji mršavljenja često bivaju bezuspešni.

(MojeZdravlje.ba; Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA