MIRISNE KAPI IZ BOČICE: Vanila za dejt, ruža ili cimet za poslovni intervju

Parfemi mogu da vam podignu samopuzdanje, poboljšaju efekat dijete, da vas razbude, ali i uzbude. Saznajte kako koji miris deluje na vas, ali i čula onih koji su u vašoj blizini

  • 0

Parfemi jačaju libido i bude strasti, a neki od njih čak podstiču koncentraciju, smanjuju bol, "podižu" raspoloženje i daju nam više energije.

Idete li na zabavu gde ćete upoznati nove ljude, stavite cvetne parfeme koji sadrže mirise irisa, jasmina ili đurđevka. Bićete zvezda u društvu izaberete li parfeme s takozvanim "prijateljskim" cvetnim notama, poput žute tigraste orhideje i trešnje. Ako provodite noć u intimnijem društvu u dvoje ili se spremate za romantični dejt, stavite parfem s vanilom.

- Mošus i vanila u mozgu stvaraju osećaj opuštenosti i povećavaju seksualnu želju, a jednako deluju i na muškarce i na žene - kaže neurolog Alan Hirš.

Kako biste što lakše preživeli dan na poslu prepun dosadnih sastanaka, raspoloženje podignite citrusima. Isto tako, pomažu i parfemi s notom peperminta. Istraživanja američke "Smell and Taste Foundation"  pokazala su da su osobe koje su osećale miris peperminta sve dnevne aktivnosti obavljale brže i bolje, a energetski stimulišu još i mirisi s notama bergamota, zelene jabuke, mandarine i narandže.

Za brzo podizanje rapoloženja koristite parfeme "drvenastog" mirisa

Mirisna ulja iz kore drveta budisti u svojim ritualima upotrebljavaju već hiljadama godina jer podstiču proizvodnju endorfina (hormona sreće) u telu, pa se odlučite za mirise bora ili kedra. Isto tako parfemi puderastog mirisa ili prolećnog cveća kao što su zumbuli, jasmin i đurđic mogli bi vas podstaći da čašu konačno počnete gledati kao napola punu.

Osvežavajući mirisi pred takmičenje

Istraživanje Univerziteta "Wheeling Jesuit" pokazalo je da su košarkaši igrali bolje ako su nosili sveže mirise sa nanom. Imali su više eneregije i brže su se kretali, a najbolja je osvežavajuća kombinacija nane i limuna.

Kako bi depilacija bikini-zone bila što bezbolnija, pomoći će slatki mirisi

Istraživanje sprovedeno na Kanađankama pokazalo je da miris šećera povećava toleranciju na bol. Devojke namirisane takvim parfemima lakše su ruke gurnule u vruću vodu. Pod uticajem slatkih mirisa telo ispušta hemikalije za opuštanje, pa pre tretmana kod kozmetičarke nekoliko puta udahnite slatki miris.

Stavite nekoliko cvetnih kapi i osećajte se seksi 

Kako biste odabrali pravi parfem, nemojte se oslanjati samo na miris iz bočice, nego ga isprobajte na koži. Treba pričekati oko 15 minuta kako bi parfem pustio pravi miris. Zapamtite i da parfem koji dobro miriše na vašoj prijateljici ne mora značiti da će jednako dobro mirisati i na vama jer će se vaši karakteristični telesni mirisi pomešati sa parfemom. Cvetni mirisi se preporučuju ženama koje vole da istaknu svoj seksepil, a citrusni su za ljude koji uživaju u pustolovinama i kretanju. Snažne osobe nose vrlo aromatične parfeme, a drvenasti mirisi namenjeni su samosvesnim i snažnim.

Samopouzdanje podiže miris ruže, cimeta ili kedra

Pre razgovora za posao ili važnog sastanka podignite samopozudanje parfemima sa ružom i sandalovinom. Za ostavljanje što boljeg utiska stručnjaci se slažu da nema jedinstvene formule. Ipak, to ćete najlakše postići i citrusnim mirisima kao što je bergamot, mirisnim začinima poput cimeta, a tu su i note cedra zahvaljujući kojima se činite veštijim u onom što radite.

Uz miris grejpfruta ili limuna lakše nestaju suvišni kilogrami

Miris grejpfruta ili limuna daće vašem telu signale da ste siti, pa ako planirate dijetu posle praznika, nanosite takve parfeme. Pomažu da ostanete fokusirani i aktivni, pa od dijete nećete tako lako odustati.

Uz ružičasti biber nećete zaspati pred televizorom nego u zagrljaju

Ako vam se veče koje provodite sa dragim svodi na to da oboje zaspite ispred televizora, razmislite o nečem što će vas razbuditi. Nanesite parfem sa malo cimeta, peperminta, eukaliptusa ili ružičastog bibera.

Tremu pre javnog nastupa smanjiće parfemi sa narandžinim uljem

Ukoliko treba da održite prezentaciju na poslu, smiriće vas parfemi s nerolijem, koji se nalazi u ulju gorke narandže. Nedavno je jedno japansko istraživanje pokazalo da ovo ulje smanjuje stres i anksioznost pri obavljanju različitih poslova te uklanja strah od javnog nastupa.

(Telegraf.rs/24časa.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA