Pet saveta za farbanje kose kod kuće

Farbanje kose nije izvodljivo samo kod frizera već se, pomoću nekoliko malih trikova, vrlo efikasno može sprovesti i u domaćoj radinosti, odnosno kod kuće

  • 0

Farbanje kose vrlo efikasno može da se sprovede kod kuće. Mnogim ženama je preko glave zakazivanja kod frizera i ostavljanje velike količine para kako bi promenile boju kose, pa žele tu akciju da sprovedu kod kuće. Bilo da se pripadnice lepšeg pola odluče da to urade same ili uz pomoć prijateljice, važno je izbeći nezgode i zato vam donosimo nekoliko praktičnih saveta da sve protekne kao po loju.

 

Profi frizerski ogrtač ili stara odeća

 

Ovaj komad možete da pronađete u bilo kojoj radnji frizerske opreme. Njegova kupovina će vam značiti jer će sačuvati vašu odeću od prenošenja farbe, ali i vaše peškire sa kojih se boja za farbanje praktično nikada ne skine. Međutim, ukoliko ovaj korak smatrate nepotrebnim, možete da se odlučite i na oblačenje stare odeće koju više nigde ne nosite. Takvi komadi uvek postoje u ormarima, a pošto ne služe ničemu, iskorisite ih pametno, prilikom svakog farbanja.

 

 

Zaštita lica, ušiju i vrata

 

Farbanje kod kuće neretko može da prouzrokuje prenošenje boje i na delove kože oko ušiju, vrata ili lica, koja danima ne može da se ispere. Međutim, za ovaj problem postoji vrlo lako i jednostavno rešenje. Pre svakog farbanja, kritične zone treba namazati kremom. Što je krema masnija, to je bolje, a kao zamenu možete da koristite i vazelin.

 

Prljava kosa

 

Farba se bolje prima na kosi koja je masna i prljava, pa gledajte da dva do tri dana pre farbanja ne perete kosu. Takođe, vodite računa da na kosi nemate previše preparata poput gela, laka za kosu ili raznih seruma, jer oni mogu da otežaju samo upijanje farbe.

 

 

Kapa za tuširanje

 

Vrlo je praktična iz više razloga. Kao prvo, toplina će bolje da utiče na primanje same boje na dlaku, a kao drugo zaštitićete i sebe i svoj stan od neprijatnih mirisa i mogućeg kapanja. Upravo zbog toga, stavite je nakon farbanja i držite na glavi sve do ispiranja.

 

Ispiranje

 

Frizeri upozoravaju da devojke koje se same farbaju često samo površno isperu kosu. Ovo može negativno da utiče na sam koren kose, koji na taj način može da se začepi i da dovede do oštećenja same dlake. Nakon svakog farbanja obavezno dobro isperite boju, a nakon toga je još jednom operite pomoću nekog blagog šampona.

 

( Tamara Milić )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA