• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

NAJJAČE PIVO NA SVETU: Rekordnih 67,5 odsto alkohola!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za ljubitelje kvalitetnog crnog piva koje “udara u glavu” stiže nova poslastica po imenu “Snake venom”

  • 1

Vlasnicima škotske destilerije “Brewmeister” uspelo je da obore svoj sopstveni dosadašnji rekord u jačini piva, koji su pre samo godinu dana oborili “Armageddon” pivom, jačine od 65 odsto. Novo pivo zove se “Snake Venom” (zmijski otrov) i sadrži neverovatnih 67 odsto alkohola, što je više čak i od votke ili viskija!

- Narode, evo ga najjače pivo na svetu, “Snake Venom” sa 67,5 odsto alkohola. Toliko je jako da smo morali da stavimo specijalno upozorenje na grlić svake flaše. Napravljeno je od taloga dimljenog slada, kiselkastog slada, hmelja, pivskog kvasca i kvasca šampanjca – piše na Fejsbuk profilu ove kompanije u vlasništvu dvojice prijatelja Luiša Šanda i Džona Makenzija, koji se proizvodnjom piva bave tek dve godine, a neprestano obaraju rekorde.

Foto: Facebook/Brewmeister Foto: Facebook/Brewmeister

Kako su najavili, u novembru bi osim “otrova” trebalo da lansiraju još četiri vrste piva, koja će sva da budu jedinstvena, jaka i do te mere pitka da im zbog toga mnogi fanovi zameraju, smatrajući da bi alkohol u njihovim proizvodima trebalo da se bolje oseti.

- Ljudi su nam se žalili što je “armagedonu” bio zamaskiran intenzitet alkohola. Sada smo odlučili da idemo do samog kraja i stvorimo jako hmeljasto, sladno i još ukusnije pivo. Prošlog puta smo izgleda bili previše fini – rekao je Šand.

Foto: Facebook/Brewmeister Foto: Facebook/Brewmeister

Ako razmišljate da nekoga ili sebe obradujete bocom “Snake Venom” piva, budite spremni da za flašu od 275 ml izdvojite oko 6.700 dinara. Ako vas jačina alkohola ne zaustavi u opijanju, cena sigurno hoće!

(Telegraf.rs / OddityCentral)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari