PROTEST: Izraelke dojile decu u centru Tel Aviva

Pokušaj jedne žene da nahrani svoju bebu na javnom mestu, podstakao je jaku javnu podršku majkama, pa čak i predlog zakona koji će omogućiti dojiljama da tuže one koji ih uznemiravaju dok doje na javnim mestima

  • 0

Desetine majki dojile su decu na demonstracijama u centru Tel Aviva, protestujući zbog nedavne zabrane jednoj Izraelki da doji bebu u šoping centru.

O pomenutom incidentu puno se pisalo u Izraelu. Menadžer šoping centra u centralnom Izraelu zatražila je od majke koja je dojila bebu da ode u sporednu sobu.

- Sedela sam u šoping centru sa svoje dvoje dece, dvogodišnjom ćerkom i sinom rođenim pre šest nedelja. Kada je beba počela da plače, odlučila sam da sednem u tihi ugao i da ga podojim - rekla je Hani Stern.

Navela je da se, nakon što je počela da doji bebu, pojavila menadžerka centra, u pratnji čuvara, i rekla joj da to nije mesto za ono što radi i da bi trebalo da prestane.

- Rekla mi je da postoji soba za dojenje na spratu i da se od mene traži da se odem tamo - objasnila je majka, istakavši da je odgovorila da je ta soba vrlo mala i tamna, da je beba uznemirena i da ona nema vremena da čeka.

Međutim, menadžerka je insistirala da se plač bebe ne smatra uznemirenošću, ponovivši da to nije mesto za dojenje. Shvativši da je menadžer napravila scenu, Stern je prestala da doji bebu i napustila robnu kuću.

Ovaj događaj podstakao je jaku javnu podršku majkama, pa čak i predlog zakona koji je inicirala poslanik iz levičarskog Mereca da se omogući dojiljama da tuže one koji ih uznemiravaju dok doje na javnim mestima.

- Svaki čas ova ili ona priča izbije na videlo o još jednoj poniženoj ženi u javnosti jer je uradila najprirodniju stvar za koju su grudi napravljene - ishranu beba - rekla je Tamar Neeman Golan, jedan od osnivača protestne grupe za borbu protiv izdvajanja majki koje doje decu iz javne sfere, istakavši da im je sada stvarno dosta toga.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto-ilustracija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA