≫ 

Levoruke osobe su gori vozači od desnorukih - a sada znamo i zašto

I zvanično sada je potvrđeno da u desnoruke osobe bolji vozači, odnoso da su oni kojima je leva ruka jača više učestvovali u saobraćajnim nezgodama, bili kažnjavani zbog prekoračenja brzine i nepropisnog parkiranja

  • 4

Istraživanje pokazalo da su levoruki za 50 odsto češće dobijali kazne za prekoračenje brzine, nepropisno parkiranje i učestvovanje u ozbiljnim saobraćajnim nezgodama.

Zašto na svetu ima tako malo levorukih ljudi? (VIDEO)

Ovo su saobraćajni prekršaji za koje nikada ne dobijate kaznu (kompletna lista)

"Dešnjaci vladaju drumom. Oni su bolji vozači od njihovih levorukih kolega", pokazala je studija, koju je sprovela Privilege Car Insurance.

I dok su navodno desnoruki bolji vozači, ispostavilo se da su levoruki lakše dolazili do dozvole i iz prve polagali vozački ispit. Oni su, takođe, imali manje oštećenja, udarac i ogrebotina na automobilu.

Foot: registracija-vozila.rs, Pixabay Foot: registracija-vozila.rs, Pixabay

"Automobili i njihova unutrašnjost, saobraćajni znaci, kružni tokovi i ostale saobraćajnice, dizajnirani su da u prvi plan stavljaju i favorizuju desnoruke vozače", otkrila je psiholog Beki Spelman.

Neka ranija istraživanja pokazala su da se levoruke osobe bolje snalaze u matematici. Statistika, međutim, nije na njihovoj strani. Svaka deseta osoba na svetu je levoruka.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Od poznatih ličnosti levom rukom se bolje služili ili i dalje to rade Barak Obama, Dejvid Kameron, Pol Mekartni, Džimi Hendriks, Julijus Cezar, Mikelanđelo, Pele, Tom Kruz, Anđelina Džoli i mnogi drugi.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA