≫ 

Japanci su upravo učinili sladoled još boljim i rešili veliki letnji problem svih nas

Muke s lepljivim rukama od istopljenog sladoleda koji curi niz kornet ili štapić, mogle bi da postanu prošlost i kod nas

  • 0

Naučnici u japanskom istraživačkom centru u Kanazavi saopštili su da su pronašli sladoled koji se ne topi i dostupno je za prodaju. Ekstraktu jagode sprečava brzo odvajanje ulja i vode, što omogućava da omiljena letnja poslastica zadrži svoj oblik duže vreme.

Pravi razlog zašto niko na svetu još nije napravio sladoled od grožđa

LIZANJE ILI GRICKANJE: Način na koji jedete sladoled otkriva kakvi ste u krevetu

Stavila je želatin u sladoled od vanile i dobila kugle duginih boja (VIDEO)

"Polifenolna tečnost ima svojstva da otežava odvajanje vode i ulja tako da će sladoled zadržati izvorni oblik duže nego do sad i teško se topi", rekao je pronalazač sladoleda Tomihiša Ota.

Do ovog otkrića japanski stručnjaci došli su sasvim slučajno. Kompanija je prvobitno testirala polifenolne ekstrakte kako bi pokušala da napravi desert od jagode. Kada su istraživači pitali šefa za pecivo za mišljenje, primetio je da je ekstrakt prouzrokovao da sladoled ostane čvrst i zamrznut.

Iz ove kompanije tvrde da će sladoled zadržiti svoj oblik i gustinu, iako na njega uperite fen.

Kanazava sladoled prvi put se u prodavnicama pojavio u aprilu u Osaki i Tokiju. Cena poslastice je 500 jena, odnosno 4.5 dolara.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA