Ako se pridržavate ovih pravila produžićete životni vek vašem mobilnom telefonu

Ništa više ne može da vas izbaci iz koloseka kao prazna baterija mobilnog telefona, u trenutku kada vam je najpotrebniji

  • 2

Tehnologija je postala sastavni deo naših života, da jedva možemo da zamislimo da smo lišeni naših mobilnih telefona, računara ili tableta čak i za kratko vreme.

Revolucija: Baterije telefona ćemo puniti četiri puta godišnje!

PUNITE TELEFON GDE GOD DA SE NALAZITE: Sve što vam treba je ovaj gedžet (FOTO) (VIDEO)

4  zlatna pravila koja će produžiti vek trajanja vašem mobilnom telefonu

Nemojte držati telefon na punjaču kada je baterija puna

Razmislite na trenutak, koliko puta ste telefon isključili sa punjača tek kada ste videli da je baterija 100% puna. A on je tako napunjen bio priključen već neko vreme. Jednostavno ste zaboravili da ga isključite. Punjenje već napunjenog telefona je veoma loše za bateriju.

Foto: Profimedia, Alamy

Vaš telefon ne treba dopunjavati do 100%

Baterija na vašem telefonu ne mora da bude napunjena 100%. To je zapravo vrlo štetno. Idealno je da bude napunjen 80% - 85%.

Koristite svaku priliku da dopunite telefon

Ovo pravilo je usko povezano sa prethodnim. Kad radite nešto na telefonu što brzo troši bateriju, priključite telefon na punjač. Nemojte čekati da vas telefon upozori da je baterija prazna.

Izbegavajte pregrevanje

Baterije su izuzetno osetljive na toplotu, nemojte ih držati blizu izvora toplote. Za pojedine modele poželjno je skinuti masku sa zadnje strane kada punite telefon, da se baterija ne zagreva.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA