NE BACAJTE NOVAC: Evo kako da provalite da li kupujete originalan parfem - ili lažnjak

Dok većina nas veruje da u parfimeriji može da kupi originale parfema, nismo ni svesni koliko verne kopije mogu biti

  • 5

Zbog veoma dobre izrade, kopije poznatih parfema se ponekad mogu naći i na policama velikih parfimerija koje ih prodaju kao originale.

Izmaklo mu bogatstvo ispred nosa: Trgovac umetninama prodao sliku za 35.000 funti, a onda otkrio da ona vredi milione (FOTO)

5 znakova da šminka koju koristite uopšte nije za vas

Izmaklo mu bogatstvo ispred nosa: Trgovac umetninama prodao sliku za 35.000 funti, a onda otkrio da ona vredi milione (FOTO)

Da vas ne bi tako lako prevarili postoje neke stvari na koje treba da obratite pažnju. Pored toga što biste u tom slučaju osećali gorak ukus prevare, to može da bude i opasno po vaše zdravlje. Zato budite oprezni i imajte na umu sledeće savete kada krenete u kupovinu parfema.

Proverite omot

Originali imaju celofan koji je jako i savršeno zategnut oko kutije. Celofan koji je nemarno obavijen oko kutije parfema ukazuje da je trebate preskočiti.

Foto: bubr.ru

Besprekoran šav na omotu

Ako celofan nije lepo zalepljen na ivicama, onda parfem nije autentičan. Pakovanje originala uvek ima besprekorno pakovanje.

Foto: bubr.ru

Karton unutra

Original pakovanja su napravljena od visokokvalitetnog kartona koji štiti bočicu od oštećenja. Zbog toga unutra postoji posebno napravljena zaštita od kartona koja bočicu drži na mestu. Karton unutra mora da bude beo, nikako sivkast.

Etikete i uputstvo

Obratite pažnju na zlatni krug. Strelica koja pokazuje desno uvek treba da bude tamnija od one koja pokazuje levo. Kada kupujete parfem posetite stranicu proizvođača i proverite da li isto piše na pakovanju koje imate u rukama i na onom koje vidite online.

Foto: bubr.ru

Dizajn

Kada posmatrate parfeme na polici, možete da vidite parfeme koji podsećaju izgledom na originale, a i slično mirišu. Ovi mali trikovi omogućavaju proizvođačima da se zaštite od tužbi. Pre nego kupite parfem, pogledajte kakva je bočica.

Foto: bubr.ru

Boja parfema

Poznati proizvođači ne koriste mnogo boje u svojim proizvodima zbog čega je boja parfema autentična. Jaka boja tečnosti parfema ukazuje na sumnjivo poreklo iste.

Foto: bubr.ru

Čep bočice parfema

Čep treba da bude simetričan, osim u slučajevima kada je namerno tako dizajniran.

Foto: bubr.ru

Serijski broj

Serijski broj treba da bude utisnut na pakovanje, a nikako zalepljen. Serijski broj na bočici treba da se slaže sa onim na dnu kutije. Treba da bude odštampan na dnu kutije ili utisnut.

Flašica

Original parfemi imaju glatke i nežne bočice sa finim i ravnim površinama. Bočice lažnih su grube i imaju čudne konture.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ica

    20. oktobar 2017 | 17:30

    Biću im čudan u parfimeriji ali hvala na savetima :)

  • Milena

    20. oktobar 2017 | 18:24

    Znaci izvacarili me :(...12000 hilj.za kopiju ..eeeee

  • Ira

    27. oktobar 2017 | 13:48

    Zato original kosta,svako zadovoljstvo se placa ali vrijedi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA